Grad Zagreb organizirao pomoć za građane kod prijave za obnovu i pomoć

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije propisani su postupci podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć.

S obzirom na složenu proceduru prijave kao i zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava za obnovu i pomoć, u priopćenju Grada Zagreba objavljeno je kako će Grad pružiti stručnu pomoć prilikom sastavljanja prijave, prikupljanja dokumentacije i ispunjavanje obrazaca.

Službenici će pomagati prilikom ispunjavanja obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će davati hitne informacije službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima. Stručna pomoć pružat će se od ponedjeljka, 18. siječnja.

Timovi su sastavljeni od dva djelatnika iz ureda gradske uprave, a bit će raspoređeni na osam lokacija po gradskim četvrtima: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused-Vrapče, Brezovica te dvije lokacije u Sesvetama.

Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore:

– Izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva

– Uvjerenja iz katastarskog ureda

– Preslike katastarskih planova

– Potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna

– Izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola

Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.

Komentiraj