Grad Zagreb objavio plan preseljenja učenika iz škola oštećenih u potresu

Grad Zagreb danas je na svojim stranicama objavio plan preseljenja učenika iz oštećenih škola.

“Slijedom Zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 Vlade Republike Hrvatske sve će osnovne škole kojima je osnivač Grad Zagreb organizirati redovan odgojno-obrazovni rad u svojim matičnim objektima, izuzev dolje navedenih škola čiji su objekti pretrpjeli oštećenja od potresa. Stoga će za njih odgojno-obrazovni rad od 11. svibnja biti organiziran u objektima drugih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba”, navodi se u priopćenju Grada.

Plan preseljenja

Učenici Osnovne škole Petra Zrinskog na nastavu će krenuti u Osnovnu školu Ivana Cankara. Učenici Područne škole Vugrovec krenut će u Područnu školu Prekvršje. Objekt te Područne škole primit će i učenike Osnovne škole Vugrovec Kašina te Područne škole Planina Donja.

Učenici Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera preseljeni su u Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga. Ista škola primit će i učenike Osnovne škole Augusta Harambašića.

Osnovna škola Markuševec seli se u Područnu školu Vidovec.

XV. gimnazija primit će učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, OŠ Jordanovac (Područna škola Kozjak), OŠ Bukovac, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Jordanovac.

Učenici OŠ Dr. Ivan Merz nastavu će pohađati u učionicama OŠ Matka Laginje. Osnovna škola Miroslava Krleže svoje učenike seli u OŠ K. Š. Gjalskog, a OŠ Trnjanska svoje će učenike preseliti u Osnovnu školu Grigora Viteza.

Učenici Osnovne škole Horvati preseljeni su u OŠ Matije Gupca, učenici OŠ Dragutina Kušlana sele se u OŠ S. S. Kranjčevića, a učenici Osnovne škole Markuševec (Područna škola Bačun) nastavu će pohađati u Područnoj školi Vidovec.

Osnovna škola Lučko svoja vrata otvorit će za učenike Područne škole Ježdovec i Stupnik. Učenici OŠ Izidora Kršnjavog preselit će se u OŠ Tina Ujevića.

Učenici Područne škole Savska na nastavu će krenuti u Osnovnu školu Davorina Trstenjaka.

U Gradu kažu kako su od HZJZ-a zatražili tumačenje Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu vezano uz organizaciju prijevoza učenika iz gore navedenih škola.

“Iz dostavljene Upute nejasno je mora li roditelj/skrbnik dovesti i odvesti dijete iz ustanove ili je moguće organizirati prijevoz učenika sukladno čl. 69 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi na način da roditelj dovodi dijete do autobusa koji će djecu potom prevesti u školu, a po povratku djeteta iz škole autobusom preuzeti ga na za to određenom mjestu. Naglašavamo da će u slučaju organizacije prijevoza učenika roditelji i škole biti pravovremeno obaviješteni o voznom redu te polaznim i odredišnim postajama”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Komentiraj