Grad Zagreb donio odluku o zimskom i proljetnom odmoru učenika zagrebačkih škola

Grad Zagreb donio je Odluku o jednoobraznom načinu provedbe zimskih i proljetnih školskih praznika za učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020., priopćeno je u četvrtak iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

“Zimski odmor za učenike počinje od 23. prosinca 2019. i traje do 10. siječnja 2020., s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje od 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine”, stoji u Odluci o jednoobraznom načinu provedbe školskih praznika učenika osnovnih i srednjih škola u Zagrebu, za školsku godinu 2019./2020., koju je potpisao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u travnju je predložila novi kalendar školskih praznika prema kojem će županije, gradovi  i škole moći birati između četiri modela koji im odgovara. Pojasnila je kako oni koji žele ostati na starom rasporedu praznika to mogu učiniti,  a preostala tri modela su takva da omogućuju više kraćih praznika, a da ukupan broj radnih dana koje svi moraju imati pritom ostane sačuvan.

“Kad je riječ o više kraćih praznika za učenike to se, po iskustvima Finske, Njemačke i Slovenije, pokazalo kao uspješniji model od ovog kojeg imamo. Na taj način možemo uvesti i jesenski i proljetni odmor i podijeliti školsku godinu na više dijelova, tako da učenici imaju mogućnost odmoriti tjedan dana svakih dva mjeseca”, rekla je tada Divjak.

Komentiraj