Grad Zagreb deložirao Jabuku

Nakon 52 godine, kultni zagrebački rock klub Jabuka danas prestaje postojati: u deset sati počela je deložacija na temelju ovrhe koju je 15. rujna, uime Grada Zagreba, Općinski građanski sud u Zagrebu zakazao za danas.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Tu je policija, ima ih dvadesetak, ne mogu još unutra. Klub je oblijepljen policijskim trakama. Sa suda mi jučer nisu ništa javili, znači da je pravomoćna presuda. Mirno je sve, samo čekamo sudskog i idemo van”, kazao je prije početka deložacije za 24sata.hr voditelj Jabuke Marin Viduka Stiv.

“Jako mi teško sve ovo pada, u ovom sam klubu vjerojatno i prije vašeg rođenja. Ali što je, tu je. Čekamo da se ovo završi, pa ćemo vidjeti sto ćemo dalje napraviti. Stvar je gotova, jučer smo dobili konačno rješenje”, kazao je očito potreseni Viduka.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija je ogradila prostor, a deložaciju je započeo sudski izvršitelj. Došla su tri kamiona u koje stavljaju imovinu iz Jabuke.

Redatelj i aktivist iskoristio je priliku da i ovdje upozori kakvu politiku u Zagrebu provodi gradonačelnik Milan Bandić: napuhao je veliki balon u obliku štakora, te najavio kako “na tom mjestu želi napraviti bordel”.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Komentiraj