Grad Sinj ulaže u obrazovanje mladih, plaća stipendiju svim redovnim studentima

Grad Sinj objavio je kako će stipendirati sve redovite studente sa svog područja, stipendijama od 700 kuna mjesečno za deset mjeseci, dakle ukupno sedam tisuća kuna po studentu.

Natječaj za dodjelu stipendija u tekućoj akademijskoj 2020./2021., raspisala je gradonačelnica Kristina Križanac, a otvoren je do 30. listopada.

Natjecati se mogu svi redoviti studenti, hrvatski državljani, koji na području Sinja imaju prebivalište najmanje četiri godine i ne koriste neku drugu stipendiju ili potporu.

Natjecati se mogu studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija u Hrvatskoj ili s njima izjednačenih studija u inozemstvu.

Studenti prve godine studija stipendiju mogu dobiti ako im je prosjek ocjena iz srednje škole najmanje 4,00.

Studenti koji su ponovno upisali prvu godinu studija, na istom ili nekom drugom fakultetu, nemaju pravo na stipendiju.

Dobitnici Stipendije Grada Sinja ne mogu istovremeno primati neku drugu stipendiju, a dobiju li je tijekom ugovornog razdoblja stipendiranja, obvezni su Gradu vratiti već dobiveni dio iznosa stipendije, stoji u natječaju dostupnom na mrežnim stranicama Grada.

 

Komentiraj