Grad obnovio ulicu koja vodi do oranica u vlasništvu oca Ivana Penave

Ante Penava, otac vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, prije nego što je u svibnju 209. godine kupio dvije oranice ukupne površine hektar i pol na području Borova naselja, kupio je dva poljoprivredna zemljišta na drugom kraju grada.

Kako u srijedu piše Jutarnji list, ta su zemljišta na izlazu iz Vukovara prema Sotinu, u ulici Čvorkovac. Jedna je oranica površine 7089 kvadrata, a druga 6519 kvadrata.

Prema kupoprodajnom ugovoru, Penava ih je platio 50 tisuća kuna, odnosno 3,67 kuna po kvadratu, što je otprilike ista cijena po kojoj je platio oranice u Borovu naselju. To je znatno niža cijena od tržišne za poljoprivredna zemljišta na vukovarskom području i koja je najčešće 8 kn po kvadratu.

Također, u studenom prošle godine Ante Penava je kupio još jednu oranicu u ulici Čvorkovac, površine 8321 kvadrat, a platio ju je 35 tisuća kuna. Njegov sin, vukovarski gradonačelnik, tvrdi da je u tom slučaju došlo do zamjene zemljišta s jednim vukovarskim poljoprivrednikom, pri čemu je Penava tom čovjeku prodao oranicu površine 6519 kvadrata, dakle onu koju je kupio u svibnju 2019., a od njega kupio ovu od 8321 kvadrat.

Grad Vukovar potom je obnovio ulicu koja vodi do novih oranica u vlasništvu Ante Penave. No, Ivan Penava ističe da to nema veze jedno s drugim. Dodao je da bi “tom logikom gotovo u svakoj ulici mogli naći nekoga kome je netko na dužnosti ili funkciji u Gradskoj upravi, pa onda ispada da se u tim ulicama ne bi smjelo ništa raditi”.

Komentiraj