Gradonačelnik Grada Novske, mr. sc. Vlado Klasan, sa svojim suradnicima potpisao je ugovor sa zagrebačkom tvrtkom HEMA d.o.o. koja će u sklopu branda Setcor brinuti o preventivnom i interventnom održavanju ICT sustava, planirati sve procese potrebne za njegovo unaprjeđenje te pripremati potrebnu dokumentaciju.

Važno je naglasiti kako je samo inicijalna informatizacija rada gradske skupštine i uvođenje nove računalne tehnologije rezultirala uštedom od čak 20 000 kuna.

Primjerice, gradski vijećnici će od danas koristiti tablet putem kojeg će primati sve potrebne materijale, dok je dosadašnja praksa uključivala dostavu tiskanih materijala na kućne adrese, što će rezultirati dodatnom uštedom od otprilike 10 000 kuna.

Osim Grada Novske, novu tehnologiju koristit će i Dječji vrtić „Radost“ Novska, Radio postaja Novska, Turistička informativni centar Novska, Novokom d.o.o. i Vodovod d.o.o.

„Iznimno smo ponosni što je Grad Novska od danas zakoračio u novo doba tehnologije i što možemo dati pozitivan primjer kako nova znanja i suradnja s vrhunskim ICT stručnjacima mogu donijeti značajne uštede. Vjerujemo kako će suradnja sa Setcorom donijeti brojne benefite i nastavit ćemo predano ulagati u razvoj našeg grada. Cilj nam je maksimalno racionalizirati potrošnju, kako bismo pokazali da se može raditi bolje i kvalitetnije uz minimalne troškove“, poručio je gradonačelnik grada Novske, mr. sc. Vlado Klasan.

Prije samog potpisivanja ugovora, stručnjaci Setcora detaljno su analizirali postojeći ICT sustav s ciljem njegove konsolidacije i optimizacije kako bi se osiguralo kvalitetno i pouzdano funkcioniranje Grada Novske s pripadajućim ustanovama i trgovačkim društvima.

Tvrtka Hema d.o.o. u sklopu Setcora brinut će tako o informatičkim sustavima čak šest gradskih ustanova.

„Ostvarili smo niz uspješnih suradnji s tvrtkama iz realnog sektora, ali posebno nas veseli kad naš rad biva prepoznat i u javnom sektoru. S Gradom Novskom ostvarili smo odličnu suradnju i već prilikom osnovne implementacije novog ICT sustava ostvarili znatne uštede. Drago nam je što su gradonačelnik i njegovi suradnici prepoznali da je ulaganje u ICT tehnologiju važna komponenta za uštedu u poslovanju. Nadamo se da će se i drugi gradovi povesti za njihovim primjerom“ rekao je Zoran Havriluk, direktor tvrtke HEMA d.o.o.

Sljedeća faza suradnje odnosi se na uspostavu Wi-Fi mreže na Novljanskom jezeru, čime će se svim posjetiteljima pružiti dodatni sadržaji.

*Na zajedničkoj fotografiji s lijeva na desno: zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, direktor Vodovoda – Mario Filipović, direktor tvrtke HEMA – Zoran Havriluk, direktor Novokoma – Vinko Debeljak, gradonačelnik Novske – Vlado Klasan, zamjenica direktorice Radija Novske – Monika Šporčić Harak i ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ Novska – Dijana Kadliček.

Komentiraj