“Grad ne može eliminirati podnositelja zahtjeva koji ispunjava uvjete”

Grad Zagreb nema mogućnosti eliminirati bilo kojeg podnositelja zahtjeva koji ispunjava tražene uvjete, poručeno je u srijedu iz Gradskog ureda za prostorno uređenje u povodu napisa da je gradonačelnik Milan Bandić dodijelio 51 kućicu na Trgu bana Jelačića tvrtki svog bivšeg vozača.

Gradonačelnik Zagreba Bandić dodijelio je, prema pisanju Jutarnjeg lista, 51 kućicu na glavnom zagrebačkom trgu tvrtki Eko sajam j.d.o.o. u kojoj je direktor Zdravko Krajina koji je nekad radio kao gradonačelnikov vozač i to po ukupnoj cijeni od 10.500 tisuća kuna.

Grad daje samo korištenje javne površine te na temelju Odluke o komunalnom redu i Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina nema mogućnosti eliminirati bilo kojeg podnositelja zahtjeva koji ispunjava sve tražene uvjete, pa tako i u ovome konkretnome slučaju. Procedura je provedena u cijelosti sukladno važećoj regulativi, poručuju u priopćenju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne.

Ured je, ističu, 14. listopada zaprimio zahtjev društva Eko sajam d.o.o. za postavu 50 kućica trgovačke namjene i jedne ugostiteljske kućice za organiziranje edukativno-promotivne prodajne manifestacije “Martin je u Zagrebu” na Trgu bana Josipa Jelačića, od 9. do 15. studenoga 2019. Uz zahtjev dostavljena je i propisana dokumentacija.

Povjerenstvo za davanje u zakup javnih površina i na drugo korištenje nakon razmatranja zahtjeva i priložene dokumentacije utvrdilo je ispravnost iste te predložilo gradonačelniku donošenje Zaključka o davanju na korištenje javne površine društvu Eko sajam, budući je za navedenu manifestaciju ujedno bio i jedini podnositelj zahtjeva.

Naknada je određena sukladno Pravilniku, a za tu vrstu manifestacije ona iznosi 1.500 kuna dnevno za ukupnu površinu preko 100 kvadratnih metara.

Prema odredbama Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, Povjerenstvo provjerava jesu li ispunjeni propisani zahtjevi. Također eventualna činjenica da je fizička osoba podnositelj zahtjeva ili vlasnik/odgovorna osoba pravne osobe podnositelja zahtjeva zaposlenik Grada, trgovačkog društva kojeg je Grad osnivač, ustanove u vlasništvu Grada, ili član njegove obitelji, ne predstavlja nikakvu zapreku da se istima odobri davanje u zakup, odnosno Povjerenstvo nema ovlast u takvim slučajevima odbiti zahtjev, poručuje se u priopćenju.

Komentiraj