Grad Čakovec u potpunosti ispunio obvezu o javnosti rada

Grad Čakovec

Povjerenica za informiranje dr.sc. Anamarija Musa je u Izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u jedinicama lokalne samouprave za proteklu godinu, o kojem se raspravljalo u Hrvatskom saboru, navela kako je kako Grad Čakovec  od svih promatranih županija, gradova i općina, u potpunosti ispunio obvezu o javnosti rada.

Prenosimo objavu za javnost:

“Grad Čakovec je građanima omogućio da prisustvuju sjednicama Gradskog vijeća te da informacije o radu Gradske uprave budu dostupne na internetskim stranicama. U izvješću Povjerenice istaknuto je da je “razina objave informacija općenito niska”, unatoč činjenici da je pravo na pristup informacijama tijela javne uprave zajamčeno i člankom 38. Ustava Republike Hrvatske.

“Transparentnost i otvorenost rada svih tijela Grada Čakovca temelji se na našoj želji da građanima omogućimo uvid i demokratsku kontrolu našeg rada i postupaka. O transparentnosti se u Hrvatskoj mnogo priča, ali nažalost ne čini dovoljno kako bi se poštovao ustav i zakoni koji nas obvezuju na takav način rada. Svaka lokalna jedinica duguje građanima transparentne informacije o svome radu. Nadam se da će i ostali gradovi, a posebno Međimurska županija povesti za našim primjerom, s obzirom na to da joj podaci izneseni u izvješću ne idu u prilog”, izjavio je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca“, piše u priopćenju.

Komentiraj