Grad Beč zatvara neke od kvartovskih ulica, koje nakratko postaju mjesto druženja

Grad Beč

Ulice u kojima djeca imaju ‘pravo prednosti’ novi su projekt Grada Beča.

Odabrani dijelovi ulica u različitim bečkim naseljima u okviru ovog projekta u određenim će terminima biti prenamijenjeni samo za igru tj. za djecu i zatvaraju se za promet.

“‘Ulica za igru’ način je da se javni prostor građanima ponudi na novi način. Beč je jedan od najbrže rastućih gradova, stoga je neophodno smišljati i nove načine korištenja javnog prostora. Na taj se način poboljšava kvaliteta života u gradu, a u centru svega je ulica kao mjesto sastanka i druženja. Mjesto, gdje se susjedi mogu bolje upoznati, popričati ili popiti kavu“, rekao je član bečkog gradskog poglavarstva za mlade, Jürgen Czernohorszky.

Na bečke ulice za igru pozvani su svi – roditelji, djeca, bake i djedovi – a cijeli program osmislili su i vode profesionalni pedagozi koji će djecu animirati da se uključe u razne igre. Počevši od igara s loptom, žongliranja, preskakanja užeta pa sve do kreativnih radionica. Posebno atraktivna ponuda bit će i poligoni, gdje će djeca uz moć volontera biciklističke udruge Radlobby moći bez straha učiti voziti bicikle.

Komentiraj