WeAreDevelopers

GRAD BEČ Započela jedna od najvećih europskih IT-konferencija

Bečka konferencija WeAreDevelopers koja je kako i samo ime kaže namijenjena programerima i IT stručnjacima u protekle je dvije godine doživjela nevjerojatan zamah.

Ovogodišnje izdanje konferencije koja je u premijernoj godini zabilježila svega 200 sudionika, a ove godine očekuje oko 3 000 posjetitelja.

Event se održava u Beču danas i sutra, 11. i 12. svibnja, u prenamijenjenom industrijskom pogonu Marx Halle.

Misija konferencije je omogućiti programerima iz cijelog svijeta da se povežu i razmijene svoja znanja i iskustva. Ovog puta cilj je i privlačenje velikih međunarodnih brendova na IT tržištu, a težište programa bit će razvoj internetskih i mobilnih aplikacija i softvera. Aktualne teme kao što su virtualna realnost, industrijski internet, robotika i umjetna inteligencija također će se naći u središtu interesa.

Kao i prethodnih godina konferencija će okupiti mnogobrojne programere od kojih će se neki po prvi puta naći u jednom međunarodnom okruženju ove vrste.

Izložbeni prostor obuhvaća 7 000 kvadratnih metara, a pored klasičnih predavanja bit će organizirani i okrugli stolovi, radionice, natjecanja u kodiranju te networking događanja. Među govornicima konferenciji nalazi se i Sacha Vrazic, direktor Odjela za istraživanje i razvoj autonomnih vozila iz tvrtke Rimac automobili.

Neki od najzanimljivijih govornika konferenciji su i Joel Spolsky (CEO Stack Overflow / Co-founder, Trello), Hakon Wium Lie (Inventor of CSS / CTO, Opera), Julien Decot (Director Platform Partnership EMEA, Facebook), Peter Sunde (Co-founder, The Pirate Bay), Felix Krause (Software Architect, Google) te mnogi drugi.

Komentiraj