Grad Beč na drugom mjestu ljestvice najuglednijih svjetskih gradova

Grad Beč

Istraživanje bostonskog instituta za reputaciju pokazala da Grad Beč nije samo najbolji grad u svijetu po kvaliteti u svijetu, nego i jedan od najuglednijih.

Anketa koju je nedavno na uzorku od 55 svjetskih metropola proveo Reputation Insititute iz Bostona pokazala je da je Beč najugledniji grad u Europi.

Ovaj institut osnovan 1997. godine, vodeće je istraživačko i savjetodavno poduzeće za reputaciju u svijetu. U studiji je ispitano oko 22 000 ljudi iz industrijski najrazvijenijih i gospodarski najmoćnijih zemalja svijeta: SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Japana, Francuske, Njemačke, Italije i Rusije.

Reputacija metropola ocjenjivana je na temelju različitih faktora kao što su gospodarstvo, uprava i gradske strukture, ali i karakteristika poput ljepote, sigurnosti i kvalitete života.

Prvo mjesto je osvojio Grad Sydney koji je zbog svog položaja, plaža i klime već mnogo puta biran za najbolje odredište za život i odmor.

Na drugom mjestu ove ljestvice nalazi se Grad Beč. Glavni je austrijski grad zbog umjerenih cijena stanovanja, uređenog gradskog prijevoza i jake kulturne scene po mnogim studijama godinama najbolji grad za život, a sada potvrđeno i najugledniji u Europi.

Na trećem mjestu smjestio se Grad Zürich, a slijede ga Toronto i Stockholm.

Ljestvica najuglednijih 10 gradova svijeta:

1. Sydney
2. Beč
3. Zürich
4. Toronto
5. Stockholm
6. Edinburgh
7. Montreal
8. Rim
9. Vancouver
10. Kopenhagen

Grad Beč, Gradska vijećnica
Gradska vijećnica u Gradu Beču

Komentiraj