Grad Beč

Grad Beč domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku

Grad Beč će i ove godine biti domaćinom Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku (FIVB) koje će se od 28.07. do 6.08. održati na Dunavskom otoku.

Postavljanje privremenog stadiona koji će moći primi 10 000 gledatelja je u tijeku, a najbolje momčadi svijeta borit će se za rekordni nagradni fond od čak milijuna dolara.

Natjecanje će okupiti ukupno 96 momčadi (48 muških i 48 ženskih) iz 40 zemalja svijeta, a najviše navijača mogu očekivati Nijemci, čijih sunarodnjaka u Beču trenutačno živi 43 837. Dobru podršku imat će i Poljaci kojih je u Beču 41 260 te Rusi s 15 253 potencijalnih navijača.

Posjetitelje pored samih utakmica na 65 000 metara velikom arealu prvenstva očekuju i mnogobrojne druge atrakcija kao što su bossaball (mješavina odbojke, nogometa i gimnastike koja se igra na trampolinu), zid za planinarenje, teren za vožnju električnih bicikala i električnih motora, zipline i mnoge druge atrakcije.

Budući da Grad Beč jako vodi računa o okolišu pronađeno je i održivo riješenje za pijesak koji je dopremljen za potrebe prvenstva. On će biti upotrijebljen za uređenje novog javnog terena za odbojku na pijesku na Dunavskom otoku koji će svima biti besplatno dostupan.

“Dunavski otok, kao omiljeno mjesto Bečanki i Bečana za sport, rekreaciju i odmor, izvrstan je izbor za Svjetsko prvenstvo u odbojci na pijesku. Jako me veseli i to, što smo našli ekološki i socijalno koristan način recikliranja pijeska s terena na kojem će se prvenstvo održati“, izjavila je povodom otvorenja radova Ulli Sima, članica bečke gradske uprave zadužena za okoliš.

Bit će to treći puta nakon 2001. godine da se u Austriji organizira Svjetsko prvenstvo u odbojci na pijesku.

Komentiraj