Grace Mugabe na sudu zbog napada na dvije žene

EPA/STR

Utjecajna prva dama Zimbabvea Grace Mugabe treba se u utorak poslijepodne pojaviti na južnoafričkom sudu zbog sumnje da je fizički napala dvije žene, a taj bi izgred mogao pokvariti dobre odnose dviju zemalja.

Južnoafrički ministar unutarnjih poslova Fikile Mbalula bio je rekao da se Grace Mugabe u utorak ujutro predala policiji u Johannesburgu pošto je protiv nje podignuta tužba nakon žestoke svađe u hotelu u tome gradu.

No nešto kasnije je južnoafrička policija priopćila da ne zna gdje je prva dama Zimbabvea.

“Zasad ne znamo gdje je (…) Propali su pregovori o predaji osumnjičenice”, rekao je glasnogovornik policije Vishnu Naidoo, rekavši da su izjave ministra Mbalule bile prenagljene.

Jedna od navodnih žrtava, dvadesetogodišnjakinja, tvrdi da je bila u hotelskoj sobi s prijateljima kada je supruga zimbabveanskog predsjednika Roberta Mugabea koja je bila u sobi blizu njezine, došla i napala je u nedjelju navečer.

“Mirno smo razgovarali u sobi kada je došla i napala nas. Imam posjekotinu na čelu. Manekenka sam i izgled mi je važan u poslu”, rekla je Gabriella Engels za južnoafrički dnevnik The Times.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vidi se žrtva s velikom posjekotinom posred čela.

Prijateljica Gabrielle Engels koja je htjela ostati anonimna, rekla je da je Mugabe tražila dvojicu svojih sinova koji su zapravo bili u sobi do njihove.

“Ne znamo zašto je bila tako nasilna”, rekla je Engels za AFP.

Grace Mugabe je došla u Južnoafričku Republiku radi liječenja ozljede na nozi.

Mugabe ima 52 godine i spominje se kao moguća nasljednica svog supruga na dužnosti predsjednika Zimbabvea.

Zimbabveanska vlada zasad nije reagirala na slučaj.

Južnoafrička Republika je saveznik Zimbabvea koji se tradicionalno ne želi miješati u politiku svog susjeda.

Komentiraj