HINA/ Mario STRMOTIĆ

GRAČAN BEZ VLAŠIĆA “Tako snažne igrače u situacijama jedan-na-jedan vole svi treneri i izbornici”

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan u ponedjeljak je objavio popis reprezentativaca na koje računa u utakmicama protiv San Marina i Grčke. Mladi će ‘Vatreni’ nastaviti pohod prema Euroskom prvenstvu domaćom utakmicom protiv San Marina i gostovanjem kod Grčke.

“S nama je ponovno Duje Ćaleta-Car, tu su i oporavljeni Toma Bašić i Petar Bočkaj. Uz puno poštovanje prema svima, utakmica sa San Marinom ipak bi trebala biti uvertira za ono što nas čeka u Grčkoj. Očekujemo tu pobjedu, a onda Grke koji su dobro startali i dosta specifično igraju – s dobrim zatvaranjima u bloku, uz kvalitetne pojedince. Bit će to zahtjevan susret, ali najvažnije je da smo pokazali da imamo talentiranu momčad i dobru atmosferu”, rekao je Gračan na konferenciji za novinare dodajući da igrači nestrpljivo očekuju okupljanja.

Gračan, po svemu sudeći, neće moći računati na Nikolu Vlašića, koji je dobio poziv Zlatka Dalića za A reprezenaciju. “Bit ćemo u kontaktu s izbornikom Dalićem te ćemo nakon utakmice A-reprezentacije odlučiti hoćemo li ga moći priključiti za naš dvoboj s Grcima. Sigurno je kao standardni igrač Evertona zaslužio poziv, a taj ga je transfer dodatno napunio samopouzdanjem. Tako snažne igrače u situacijama jedan-na-jedan vole svi treneri i izbornici”, rekao je Gračan.

Hrvatska U-21, popis za San Marino i Grčku:

Vratari: Josip Posavec (Palermo), Adrian Šemper (Lokomotiva)

Braniči: Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Petar Bosančić (Hajduk), Petar Mamić (Lokomotiva), Lorenco Šimić (Empoli)

Vezni igrači: Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Udinese), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Nikola Moro (Dinamo), Petar Bočkaj (Osijek)

Napadači: Josip Brekalo (Stuttgart), Marin Jakoliš (Admira Wacker)

Komentiraj