HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Grabar Kitarović: Zvala sam Vučića jer su odnosi između Hrvatske i Srbije eskalirali

 

 

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u intervjuu za HRT rekla da je posljednjih dana eskalirao verbalni rat između Hrvatske i Srbije, te da je zbog toga pozvala u posjet Aleksandra Vučića.

“To nisam mogla dopustiti. Bilo je najlakše okrenuti glavu i ništa ne raditi, svjesna sam političkog rizika, ali treba biti državnik koji razmišlja što će napraviti za svoj narod. Kad-tad moramo razgovarati, što se tenzije prije smire, bit će lakše razgovarati. Za mene je pitanje svih pitanja potraga za nestalima”, rekla je Granar Kitarović, dodavši da je i Vučić rekao da ne očekuje lake razgovore.

“Idemo razgovarati iskreno i pokušati se približiti rješavanju problema. Hrvatska i Srbija se razlikuju u pogledima na prošlost, ali moramo se suočiti s posljedicama te prošlosti. Ja ću biti zadovoljna ako dogovorimo tri do pet elemenatana na kojima ćemo odmah početi raditi. Moramo dogovoriti pitanje granice. Nemojmo biti neozbiljni pred svijetom i svojim državljanima”, rekla je predsjednica.

Na pitanje ako Vlada ide u pravom smjeru, rekla je da je Vlada napravila pravi posao te da je  iznimno bitno nastaviti restrukturiranje Agrokora i otkloniti bilo kakvu mogućnost koruptivnih radnji. Dodala je i da bi željela snažniju komunikaciju s premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Moja je dužnost isticati probleme o kojima govore hrvatski građani. Iznimno mi je bitna demografska slika Hrvatske i želim vidjeti kako će Valda reagirati na to”, rekla je Grabar Kitarović.

 

 

Komentiraj