EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

GRABAR-KITAROVIĆ ‘Život u državi ne svodi se na Agrokor’

Život u državi ne svodi se na Agrokor, moramo se usredotočiti na životna pitanja ljudi, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“U mnogim aspektima o slučaju Agrokor saznala sam iz medija. Hrvatska javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i treba ga rasvijetliti. Predsjednik Vlade i ja imamo pravo na svoje mišljenje. povezuju nas državni interesi RH. Kad bi se u potpunosti slagali u svakoj pojedinosti to ne bi bila demokracija. Nema disonantnih tonova, postoje nijanse mišljenja. Agrokor jest ogroman, težak i kompliciran slučaj koji treba riješiti. No kad razgovarate s ljudima na terenu vidite da se život ne svodi na Agrokor. Život u državi mora teći dalje. Ne smijemo da to jedno pitanje potpuno zaokupi našu pozornost i energiju. Moramo se usredotočiti na životna pitanja ljudi”, rekla je predsjednica za HRT odgovarajući na pitanje je li upoznata što se sada događa u slučaju Agrokor i o tvrdnji premijera Plenkovića da nije dovoljno upoznata sa slučajem.

“Na terenu se osjeća optimizam jer smo riješili neka pitana od životne. To bi trebali raditi hrvatski političari, otići na teren i rješavati njihove probleme. Naravno, treba riješiti ključna goruća pitanja u državi Državu ne čini samo jedna korporacija, državu čine svi njezini krajevi. Koliko god bilo bitno da se zadržei sva radna mjesta u Agrokoru i osigurati da porezni obveznici ne plaćaju dugove Agrokora, toliko je isto bitno nastaviti posao u državi i voditi računa da se svi krajevi u državi razvijaju ravnomjerno”, dodala je.

Komentiraj