Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Grabar-Kitarović: Veleposlanici se u načelu ne smiju miješati u unutarnja pitanja

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u Bratislavi komentirala sastanak veleposlanika EU-a i SAD-a održan u četvrtak u Zagrebu na kojem se govorilo o slobodi medija u Hrvatskoj, rekavši da se u načelu veleposlanici “ne mogu i ne smiju miješati u unutarnje stvari zemlje primateljice”.

Austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Andreas Wiedenhoff prije dva dana objavio je na Twitteru da je “upravo imao vrlo zanimljiv sastanak s kolegama i prijateljima o slobodi medija. Ključnom prioritetu naše vanjske politike”.

“To bi mi bilo jako čudno budući da se veleposlanici ne mogu i ne smiju miješati u unutarnje stvari zemlje primateljice”, kazala je Grabar-Kitarović hrvatskim novinarima u Bratislavi gdje sudjeluje na globalnom forumu o sigurnosti, upitana o sastanku.

Austrijskom veleposlaniku na društvenim mrežama odgovorilo je više veleposlanika – SAD-a, Norveške, Njemačke, Velike Britanije i Nizozemske, potvrdivši tako svoje sudjelovanje na sastanku.

“Korisni razgovori danas s kolegama veleposlanicima u Hrvatskoj o slobodi medija”, napisala je američka veleposlanica Julieta Valls Noyes.

“Sloboda medija ključna u svakoj demokraciji. To je ono o čemu smo razgovarali i što ćemo nastaviti promovirati”, stoji na Twitteru iz niozozemskog veleposlanstva.

Komentiraj