– Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti američkom predsjedniku Baracku Obami u povodu pokolja u Orlandu, u kojemu je ubijeno 49 osoba, i oštro je osudila taj “bezuman čin”, priopćio je u utorak Ured predsjednice.

“Duboko me potresla vijest o okrutnom napadu u Orlandu u kojem su izgubljeni mnogi nevini životi. Molim Vas primite, u ime građana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze iskrene i duboke sućuti. Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo ovaj bezuman čin te ostajemo odlučni u zajedničkoj borbi protiv terorizma, mržnje i svakog oblika netrpeljivosti”, napisala je predsjednica.

“Osjećamo duboku solidarnost s američkim narodom i suosjećanje s obiteljima stradalih te Vas molim da im prenesete izraze naše sućuti”, stoji u njezinoj poruci američkom predsjedniku.

Američki državljanin afganistanskog podrijetla Omara Mateen (29) ubio je 49 osoba i ranio 53 u popularnom gay noćnom klubu u Orlandu na Floridi u noći na nedjelju. Napadač je djelovao sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policijom. Odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakOdronjena stijena iznad Dubrovnika udarila u kuću
Sljedeći članakINSIDER OUTSIDER Nesbø, konačno
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.