GRABAR-KITAROVIĆ: “Sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobjedu”

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat na Pantovčaku Kolinda Grabar-Kitarović ušla je večeras u drugi krug predsjedničkih izbora. Zoran Milanović osvojio je 29,54% glasova, a Grabar-Kitarović 26,70%.

Obratila se javnosti iz svog stožera. “Sve za Hrvatsku”, uzviknula je na početku.

“Ovo je bila bitka deset na jednu. Imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru za razliku od Milanovića. Sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobjedu”, rekla je.

Zahvalila je HDZ-z na podršci.

“Vi ste bili sa mnom u teškim i lakim, odnosno dobrim trenucima. Prozivali su me radi navodnih grešaka, nikada nisam napravila ništa protiv Hrvatske”, nastavila je, uz uzvike ‘Vukovar, Vukovar’ iz publike.

Pozvala je sve da izađu na izbore i u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku.

“Treba nam borba da vratimo one ljude koje su neki drugi potjerali. Treba nam borba za bolje plaće, tehnološki razvoj. Trebamo dati priliku pametnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzanje, nitko nas ne može zaustaviti kada smo zajedno”, poručila je Grabar-Kitarović.

Dodala je da je zajedništvoi bilo ključ uspjeha u ratu, te kako je to ključ uspjeha i u miru. “Svi mi, ne mi ili oni, svi smo mi zajedno. Kad ponovo dobijem vaše povjerenje, opet ću se boriti za mjesto u prvom redu. Ne za sebe, nego za Hrvatsku”, poručila je.

Istaknula je da joj ne trebaju veće ovlasti. “Vaše povjerenje je moja najveća ovlast”, rekla je pa se osvrnula na one koji su svoj glas dali Miroslavu Škori.

“Čula sam vašu poruku, jasna mi je. Ne smijemo dopustiti da se zajedništvo sada razdvaja. Ne smijemo to dopustiti u ime domoljublja ni u ime Hrvatske. Možete ne voljeti mene. Ali kao hrvatski domoljubi ne možete ne voljeti Hrvatsku”, kazala je Grabar-Kitarović.

Dotakla se potom Zorana Milanovića. “Moj protukandidat želi da se predsjednik bira u Saboru. Zašto je ušao u bitku ako vjeruje da ne može ništa napraviti”. Nakon Božića krećemo opet žestoko. Hrvatska nije slučajna država, ona je itekako namjerna država. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska”, zaključila je, nakon čega je počela pjesma ‘Moja domovina’.

Komentiraj