GRABAR-KITAROVIĆ O ZRAKOPLOVIMA: “Neki imaju ćirilične natpise, neki arapske”

Tijekom večerašnjeg sučeljavanja na Novoj TV, kandidati Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović dotaknuli su se i teme borbenih zrakoplova.

Milanović je utvrdio da će se, postane li predsjednik Republike, pozabaviti pokušajem nabavke borbenih aviona od Izraela.

“Ovaj skandal s nabavkom zrakoplova iz Izraela pod svaku cijenu, na silu, preko tarabe, je nešto čime ću se kao predsjednik Republike, pozabaviti. Avioni da, to košta i to Hrvatska treba, ali ne na ovakav HDZ-ovski način”, rekao je Milanović.

Kolinda Grabar-Kitarović mu je odgovorila neka se slobodno bavi Izraelom jer u tom slučaju, kaže, nije potrošena niti jedna kuna.

“Činjenica je da mi imamo četiri zrakoplova koji ne mogu dobiti niti dozvolu za letenje. Na nekima su ćirilični natpisi, na nekima su natpisi na aprapskom, a na nekima su prekucani brojevi na tim šasijama”, rekla je Grabar-Kitarović, na što se Milanović glasno nasmijao. Kazala je i kako ‘dva do četiri, a nekad i pet zrakoplova ne lete’.

“Šta je ovo, hahaha… A zrakoplovi lete, dragi gledatelji”, poručio je Milanović, s čim se Grabar-Kitarović nije baš složila.

Tu je temu na Twitteru komentirala i bivša premijerka Jadranka Kosor.

Komentiraj