Grabar-Kitarović: Nisam očekivala ispriku

screenshot Dnevnik Nova TV
Screenshot Nova TV

Gostujući u Dnevniku Nove TV predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sumirala je posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Predsjednica smatra kako je konkretan rezultat Vučićeva posjeta količina dokumentacije iz Dvora na Uni koju je donio, te rješavanje sudbine troje nestalih u Domovinskom ratu, kao i Vučićevo obećanje o unaprijeđenju prava Hrvata u Srbiji. “Da dobiju ne samo onu političku zastupljenost koju traže, od lokalnih preko pokrajinske do državne razine, već i da će se riješiti mnoga druga konkretna pitanja koja muče Hrvate u Srbiji,” rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović negirala je optužbe kako je prosvjednike nazvala “marginalcima”, te je objasnila da “pojedince s ruba političkog spektra” vidi i na desnici i na ljevici. Ne smatra kako će na izborima izgubiti podršku desnog dijela javnosti.

Predsjednica je također istaknula kako od Vučića nije tražila nikakva obećanja ni isprike, te je naglasila kako je Vučić s kojim je razgovarala “europski Vučić”.

“Vučić s kojim sam ja razgovarala je europski Vučić. Apsolutno i definitivno. Razgovarali smo kako pomoći našim narodima i našim državama. Isprike ponekad mogu biti samo riječi. Mi smo imali i isprike u prošlosti, čime su one rezultirale? Bitna su djela i ono što će se učiniti. Bitno mi je ono što će Vučić učiniti za Hrvate u Srbiji, prava koje oni traže već desetljećima. Veselim se trenutku kad ćemo moći potvrditi da su njihovi politički i drugi zahtjevi ispunjeni.” kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Komentiraj