HINA

Grabar Kitarović nije sletjela u Sarajevo u predviđenom terminu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u predviđenom terminu, piše N1.

Kako je za N1 potvrdila glasnogovornica Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Sanja Bagarić, Grabar-Kitarović će u Sarajevo sletjeti sutra.

”Termin je promijenjen, zaista ne znam razlog, avion će sletjeti sutra u Sarajevo”, kazala je Bagarić.

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koji je trebao na aerodromu dočekati Grabar-Kitarović, izjavio je da ne zna zašto predsjednica nije došla.

Dio delegacije, koja je trebala dočekati Grabar-Kitarović, aerodrom je napustio oko 19.30 sati, a Cranadak je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da mu nisu poznati razlozi ovakvog poteza.

Na pitanje zašto gosti iz Zagreba večeras nisu došli u Sarajevo, Crnadak  je za N1 kazao da mu nije poznato zbog čega je došlo do promjene termina:

”Zaista ne znam”, kazao je Crnadak.

Tijekom dvodnevnog posjeta Sarajevu Grabar Kitarović će najprije primiti trojica članova Predsjedništva BiH, a razgovarat će se o mnogim otvorenim pitanjima između dvije države.

Predsjednica će se u Sarajevu susresti i s kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma. Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjednikom Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta.

Komentiraj