GRABAR KITAROVIĆ ‘Neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima’

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je boravila u Sinju. Komentirala je izjave njezinog protukandidata na predsjedničkim izborima Miroslava Škore, koji je na svojem predizbornom skupu poručio da je on “predsjednik HDZ-ovaca”, javlja N1.

“Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim hrvatskim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih. Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutno kao predsjednica naravno nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku”, kazala je predsjednica, a komentirala je i izjave drugog kandidata Zorana Milanovića.

Milanović je predsjednicu prozvao da kao ministrica u Sanaderovoj Vladi nije bila u Vukovaru.

“Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar”, poručila je predsjednica, istaknuvši kako se predizborna kampanja od samog početka spušta na osobnu razinu te kako još uvijek nije vidjela nijedan program osim svojega.

“Nastojim govoriti o programu, međutim, prisiljena sam odgovarati na ovakva pitanja, jednostavno zato što me vi pitate da odgovorim na to. A gospodinu Milanoviću mogu reći, za njega vrijedi sve živo, i Tuđman i Tito i komunizam, odnosno socijaldemokracija i suverenizam, što god mu odgovara, pa i jastog u Taču”, rekla je Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na tvit kojim je poručila da će “oba” (Milanović i Škoro) pasti.

“To je u čast gospodinu Goranu Pauku s kojim sam bila jučer, on je bio taj koji je pogodio dva jugoslavenska zrakoplova i mislim da je to bila prekretnica u ratu protiv Hrvatske. Shvatili smo da mi znamo, možemo i hoćemo, a i sad vam kažem, Hrvatska zna tko je kada se i gdje borio i Hrvatska zna tko može, hoće, zna, mora i želi bolje”, zaključila je predsjecnia.

Komentiraj