GRABAR-KITAROVIĆ: Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede posljedice po stabilnost države

FaH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je najavila da će četvrti krug konzultacija održati za tjedan dana jer ni nakon trećeg kruga nitko nema potporu većine izabranih saborskih zastupnika za mandatara Vlade, te je poručila kako je vremena sve manje i da neće dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive posljedice po stabilnost države.

 “Vremena je sve manje. Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive negativne posljedice po stabilnost države. Stoga ću četvrti krug konzultacija održati u utorak 22. prosinca u jutro”, istaknula je hrvatska predsjenica u obraćanju na Pantovčaku nakon završenog trećeg kruga konzultacija.
Poručila je hrvatskim građanima kako je povjerenje koje su joj ukazali izborom za predsjednicu Republike, u potpunosti  obvezuje da u ime svih njih štiti hrvatski Ustav i demokratske vrijednost. “

 I zato neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom”, naglasila je Grabar-Kitarović.
Predsjednica je u obraćanju također kazala kako je i treći krug pokazao da nitko nema potrebnu potporu za mandatara Vlade te podsjetila da je ovaj krug konzultacija počeo jučer zajedničkim sastankom sa čelnim ljudima koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije, koje zajedno imaju 115 mandata.
“Željala sam u sklopu svojih dužnosti i obveza učiniti i taj iskorak pokušavajući pronaći dodirne točke između dviju političkih grupacija koje su dobile gotovo 70 posto glasova birača. Nažalost, pokazalo se da ne postoji prostor za dogovor i u ovom trenutku toliko potrebno zajedništvo”, istaknula je predsjednica.
To zajedništvo, dodala je, ne bi značilo jednoumlje nego prepoznavanje potrebe da našim građanima pokažemo kako imamo snage prevladati razlike za dobrobit države i pokazati odgovornost za rješavanje i najtežih pitanja.
“Hrvatskoj treba odgovornost, poniznost i razboritost”, poručila je predsjednica izrazivši nadu da će se ipak u sljedećim danima pronaći dovoljno mudrosti kako bi se što prije oformila nova hrvatska Vlada.

Komentiraj