Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je za RTL komentirala aktualne događaje u Hrvatskoj. Na početku je čestitala zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i cijelom gradu na obrani naslova najboljeg Adventa u Europi.

“Provozala sam se ulicama Zagreba ali još nisam uspjela obići Advent. Svakako ću to učiniti”, najavila je te dodala da će se ove godine za blagdane povući iz javnosti, te će to vrijeme provesti s obitelji u Zagrebu i Rijeci.

Naglasila je da bi o nezaposlenima i ljudima na minimalcu trebalo više razgovarati cijele godine, a ne samo u vrijeme Adventa. “Kroz cijelu godinu svih 12 mjeseci moramo razgovarati o tom životnom pitanju, a to je zapošljavanje jer temeljna pitanja koja si ljudi postavljaju u Hrvatskoj je “imam li posao”, “ako imam posao da li sam plaćen redovito”, “ako primam plaću da li mi je ona dovoljna za život koji mi je dostojan”, dakle ne samo temeljnih potreba prehrane, odjeće i režija, a neki ne primaju niti za to nego da imaju doista financijskih sredstrava za ugodan život”, istaknula je predsjednica.

Dodala je da se treba nastaviti s poreznom reformom kako bi se potaknulo poduzetništvo jer smatra da jedino ono može potaknuti nova radna mjesta i biti zamašnjak razvoja. “Dakle, država može tu učiniti puno više nekakvim intervencijama u poreznom sustavu i poticajima raznih vrsta. Međutim, stvarne poslove, stvarne plaće i plaće koje mi primamo kao državni dužnosnici i službenici jesu one koje stvaraju naši poduzetnici, naši obrtnici, naši radnici”, rekla je Grabar Kitarović.

Komentiraj