GRABAR KITAROVIĆ: Izbjeći bilo kakve privatizacije vode u budućnosti

fah

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je posjetila Buzeta, a nakon sastanka s gradonačelnikom Sinišom Žulićem te predstavnicima starskog vodovoda pohvalila je način kako Istarska županija gospodari svojom vodom, istaknuvši da je voda strateški resurs.

U izjavi novinarima predsjednica je naglasila kako je od iznimne važnosti da se zakonskim rješenjima izbjegne bilo kakva moguća privatizacija vode u budućnosti.

 

  • Vezano za raspolaganje i gospodarenje vodom predsjednica Grabar-Kitarević je rekla kako je voda strateški resurs i zato treba osigurati da bude uvijek dostupna, da se kontrolira njena cijena te da sve građane cijena bude najmanja moguća.

 

Predsjednica Republike je zatim posjetila buzetsku Istarsku pivovaru, a potom se u Poreču susrela s tamošnjim gradonačelnikom Edijem Štifanićem i suradnicima, gdje je upoznata s razvojnim gradskim projektima, poglavito s projektom zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda.

Ocijenila je da je iskorištavanje fondova Europske unije za jedan takav projekt od iznimne važnosti i iznimno pozitivan primjer.

“To je ključno za gospodarenjem vodom kao jednim od strateških resursa, i na taj način dobiti i iskoristiti sredstva Europske unije je za svaku pohvalu”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

Izrazila je uvjerenje da će Poreč biti primjer i drugim gradovima u Hrvatskoj.

Izvijestivši da je vrijednost ovog projekta oko 500 milijuna kuna, gradonačelnik Štifanić rekao je kako će se njegovom realizacijom zaštititi Jadransko more, a Poreč će se promovirati kao top ekološka destinacija u Europi.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je preselila svoj ured na četiri dana u Pulu, a tijekom boravka u Istarskoj županiji razgovara s predstavnicima lokalnih vlasti, gospodarstvenicima te građanima.

Komentiraj