GRABAR KITAROVIĆ ‘Biti ću jamac stabilnosti političkog sustava’

Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak se oglasila priopćenjem, nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio tri Mostova ministra koji na sjednici Vlade nisu podržali ministra financija Zdravka Marića.

U priopćenju predsjednice navodi se kako se Grabar Kitarović telefonski čula s premijerom Plenkovićem, od kojeg je dobila ‘čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade’.

“Predsjednica Republike će pozorno pratiti situaciju u Vladi i Hrvatskom saboru te odnose među političkim strankama u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, kao i do sada biti jamac stabilnosti političkog sustava te poštivanja Ustava i zakona, te skrbiti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Plenković je u četvrtak ujutro razriješio ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, ministra pravosuđe Antu Šprlju i ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića. Kako se neslužbeno odznaje, Plenković je Petrovu već poslao zahtjev za potpis o razrješenju ministara Slavena Dobrovića, Vlahe Orepića i Ante Šprlje, no Petrov ga navodno neće potpisati nego će zatražiti mišljenje Ustavnog suda.

Komentiraj