Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je u utorak na otvorenju treće poslovne konferencije domovinske i iseljene Hrvatske ‘MEETING G2.3’, gdje je komentirala najnovije informacije vezane za Ivicu Todorića, ali i pojasnila svoj odnos s premijerom oko Povjerenstva za Agrokor.

“Čula sam da je Ivica Todorić u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi”, kazala je Grabar Kitarović, kako prenosi N1.

Podsjetimo, Nacional je danas objavio da hrvatske vlasto točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti.

Komentirala je i suprotnosti u stavovima u odnosu na premijera Andreja Plenkovića oko saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svjesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu mijenjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju”, rekla je predsjednica.

Dodala je kako je ovo doista najveći skandal i afera koja jako utječe na stabilnost gospodarstva, kreditore i kooperante.

Komentiraj