GOVOR MRŽNJE Priveden sin Josipa Đakića

Screenshot/Facebook

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je u utorak na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na društvenoj mreži Facebook, doznaje RTL.

Mlađi je Đakić jučer na svojem Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.

“Priveden je u virovitičku policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku. On je sve priznao, ispričao se, jutros je došao kod mene u stranku, ispisao je i ispričao se i članovima i čelništvu i svima koje je uvrijedio”, rekao je Josip Đakić za N1.

U večernjim satima ponedjeljka reagirao je HDZ te osudio takav govor mržnje uz najavu pokretanja stegovnog postupka. Na tu je temu danas konferenciju za novinare sazvao Klub zastupnika SDSS-a. Više pročitajte ovdje.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić danas je također osudioobjavu svoga sina Ivana Đakića te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina. Više pročitajte ovdje.

Komentiraj