GOVOR GRABAR-KITAROVIĆ: “Pružam ruku Zoranu Milanoviću”

Kolinda Grabar-Kitarović održala je u nedjelju govor u svom stožeru, nakon završetka predsjedničkim izborima. Ona nije uspjela osvojiti drugi mandat, na izborima ju je pobijedio kandidat SDP-a i još 12 stranaka, Zoran Milanović, koji je osvojio oko sto tisuća glasova više.

“Drage Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima koji su izašli, pokazali da im je stalo do Hrvatske. Hvala vam”, rekla je. Prekinuta je pljeskom.

Prvo je zahvalila obitelji: suprugu, djeci, mami i tati. “Hvala na svoj strpljivosti, potpori i ljubavi ovih godina”, rekla je. Zahvalila je i HDZ-u te ostalim strankama koje su je podržale.

“Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvuči je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik”, rekla je Kolinda.

HDZ-ovci su počeli zviždati. “Nemojte molim vas”, prekinula ih je Grabar-Kitarović.

“Čestitam mu. Ja ni riječ neću reći protiv sljedbenika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost”, rekla je.

“Stavljala sam naglasak na naše vrijednosti, Domovinski rat, branitelje i njihove obitelji”, dodala je.

“Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ovo je država krvlju stvorena, ljubavlju nošena i neka tako i ostane”, rekla je Grabar-Kitarović.

“A vama dragi hrvatski narode, poruka koju moramo izvuči je da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo to pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima, onima koji gledaju svoje interese, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se dijelite. Zahvaljujem i onima koji nisu dali glas meni, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti.

Nekima možda zajedništvo jest otrcana riječ. Meni nije. Pozivam vas na zajedništvo. Milanoviću želim još jednom zaželjeti svaki uspjeh, to je u interesu naše djece. Ja ću biti tu, tu sam, ostajem u Hrvatskoj, nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako sutra odem na deset, petnaest dana odmora, nisam ga imala pet godina.

reostaje mi završiti doktorat. Gospodine Zoranu Milanoviću, svima u Hrvatskoj i diljem svijeta, želim mir i dobro. Hvala vam”, poručila je Grabar-Kitarović.

 

Komentiraj