Jedna od najljepših i najpopularnijih, a svakako i najpoželjnijih događanja na Opatijskoj rivijeri jest – Gourmet priča, manifestacija koja već petu godinu za redom okuplja eminentne ugostitelje s ovog područja koji u organizaciji turističkih zajednica Opatijske rivijere svojim posjetiteljima nude gastronomska iskustva kroz posebne menije i posebnu ponudu.

Svoju Gourmet priču 42 ugostitelja s Opatijske rivijere predstavlja posjetiteljima sve do 17. lipnja. I ove su godine osnova su autohtone namirnice, zavodljiv spoj mediteranske i kontinentalne kuhinje te besprijekorno miješanje duge kulinarske tradicije s modernim gastronomskim trendovima. Kako je to već i tradicija, ugostitelji će utorkom nuditi Kvarnerski meni, a svakog četvrtka posebne menije na bazi autohtonih namirnica po preporuci šefa kuhinje.

“Ova manifestacija ima dvostruku ulogu. S jedne strane promovirati vrhunske ugostiteljske objekte kojima se Opatijska rivijera može pohvaliti i tako naglasiti značaj ovog područja kao jedne od najatraktivnijih gastro-destinacija u Hrvatskoj, a s druge strane istaknuti naše domaće namirnice koje su postale ‘gastronomski brend’, prepoznat gotovo u cijelom svijetu”, rekla je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije.

Četrdeset i dva zanimljiva pristupa onim najboljim namirnicama koje nudi kvarnerska obala predstavit će: Restoran Bevanda, Restoran Lungomare (Hotel Savoy), Bistro La Piccola Cucina, Restoran Lavanda (Hotel Galeb), Konoba Istranka, Restoran Vongola , Bistro Yacht Club, Restoran Roko, Pizzeria Roko, Restoran Ružmarin, Restoran Evergreen, Lido Grill & Pizzeria, Hortenzija Garden Gill (Remisens Premium Hotel Ambasador), Remisens Hotel Premium Heritage Hotel Imperial, Terasa Isadora – Restoran Remisens Premium Hotel Kvarner, Remisens Premium Grand Hotel Palace, Restoran Hotel Bristol by OHM Group, Restoran OPazia (Hotel Astoria by OHM Group), Restoran Molo, Restoran bianco & nero, Gostiona Panorama Rustica (Pavlovac), Restoran Argonauti (Hotel Milenij), Restoran Sveti Jakov, Antica Ostaria da Ugo, Restaurant Veranda (Hotel Gardenija) Konoba Valle Losca (Volosko), Restoran Plavi podrum (Volosko), Konoba Tramerka (Volosko), Pizzeria Moho (Volosko), Ribarnica (Volosko), Mala krčma Skalinada (Volosko), zatim Commodore iz Ičića, Lovranski pub, Bistro Oaza, Restoran Remisens Hotel Excelsior i Restoran Villa Astra iz Lovrana te iz Mošćeničke Drage Restoran Zijavica, Bistro Plaža, Buffet – Grill Sportsko i Konoba Al Ponte.

Slatke menije nude slastičarnica Kaokakao iz Voloska i Kavana Strasuss Remisens Grand Hotela Palace.

U svoje planere upišite 31. svibnja kada će se u Voloskom održati posebna večer ‘Walk, Art & Wine in Volosko’, večer u kojoj će se spajati bogata gastronomska ponuda, degustacija vina i autohtonih proizvoda s vološćanskim umjetničkim galerijama, nastupima vrhunskih glazbenika i zabavnim programima za sve uzraste.

Tokom dana 02. i 03. lipnja u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održat će se međunarodni sajam vina i delicija ‘Kvarner Wine Fest’ na kojem će se uz vrhunska hrvatska vina prezentirati i najbolji svjetski pjenušci, ali i vina iz Argentine, Australije, Kalifornije, Španjolske i drugih zemalja.

Sam završetak ove šestotjedne manifestacije bit će obilježen i slatkim, crvenim voćem jer će se od 09. do 17. lipnja u Lovranu održavati ‘Dani trešanja’ u koje će se uključiti i mnogi restorani, sudionici Gourmet priče Opatijske rivijere.

Više informacija potražite na: www.visitOpatija.com

Komentiraj