Gotovo nepoznat film Davida Bowiea „Just A Gigolo“ uskoro kao Blu-ray izdanje

Gotovo zaboravljeni film Davida Bowiea ‘Just A Gigolo’ biti će uskoro dostupan kao Blu-ray izdanje

Film je 1978. godine režirao David Hemmings, a sada je digitalno remasteriran kako bi bio objavljen zajedno s knjižicom od 54 stranice i još nekim dodacima. David Bowie glumi u filmu zajedno s  holivudskim ikonama Marlen Dietrich, kojoj je to bila zdanja filmska uloga i Kim Novak, a u filmu uloge imaju i Maria Schell, te redatelj filma David Hemmings. To je ujedno bila njegova prva filmska uloga nakon filma ‘Čovjek koji je pao na zemlju’ Nicolasa Roega iz 1976. godine.

U filmu ‘Just A Gigolo’ David Bowie glumi Paula von Przygodskog mladog pruskog gospodina koji stiže u rov na frontu na vrhuncu Prvog svjetskog rata. Nakon oporavka u vojnoj bolnici, gdje ga greškom zamjenjuju za francuskog heroja, vraća se u Berlin. Njegova je obiteljska kuća pretvorena u pansion, njegov je otac paraliziran, a majka radi u turskoj kupelji. Pokušava pronaći novu svrhu života u trenutku kada ga njegov prijatelj iz djetinjstva Cilly napušta zbog potrage za vlastitom slavom i bogatstvom, a njegov bivši zapovjednik, kapetan Kraft pokušava ga nagovoriti da se pridruži njegovom desničarskom pokretu. Istovremeno, udovica Helga von Kaiserling zavodi ga lagodnim životom.

Film ‘Just A Gigolo’ imao je premijeru u Berlinu 16. studenog 1978., ali je naišao na jako loše kritike nakon čega je povučen iz kina.

Komentiraj