Odvjetnički tim Izvanredne uprave u Agrokoru u srijedu je Trgovačkom sudu u Zagrebu predao gotovo 7300 stranica dokumenata nagodbe koju je jučer jednoglasno usvojilo privremeno vjerovničko vijeće, javlja N1.

Sama nagodba je na 200-tinjak stranica, no, tu je još mnoštvo raznih priloga i pratećih dokumenata, koju će sutkinja Trgovačkog suda morati razmotriti kroz sljedeća dva tjedna. Pretpostavlja se da bi ročište trebalo biti zakazano za 4. srpnja, o nagodbi će u to vrijeme glasati i skupština vjerovnika.

Procedura nakon predaje nagodbe Trgovačkom sudu

Nakon odluke Trgovačkog suda počinju teći zakonski rokovi za žalbe, a na kraju sve treba potvrditi Visoki trgovački sud. Proceduru je jutros objasnio i izvanredni povjerenik Fabris Peruško.

“Nakon predaje nagodbe sudu, uslijedit će izglasavanje nagodbe, što će se dogoditi u prvom tjednu srpnja, nakon toga kreće zakonski rok u kojem se svi vjerovnici imaju pravo žaliti na prvostupanjsku odluku, rješenje mora izdati Visoki trgovački sud i nakon toga, ako Visoki trgovački sud potvrdi nagodbu krećemo s implementaciju”, rekao je povjerenik i dodao da tada završava Izvanredna uprava.

HORVAT “Ovo je najkompliciraniji i najhrabriji proces restrukturiranja”

Očekuje se žalba Adrisa

Nagađa se kako će se na odluku žaliti Adris Grupa, koja je u utorak poručila kako ne mogu podržati nagodbu vjerovnika Agrokora koja nije ni pravedna ni poštena, dodavši da će vrijeme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu.

“Uz sva naša nastojanja i želju da se postigne nagodba, Adris ne može podržati nagodbu vjerovnika koja nije ni pravedna ni poštena. Upitna je zakonitost cijelog postupka, a vrijeme će pokazati koliko je ovakva nagodba u hrvatskome nacionalnom interesu”, kaže se u kratkoj izjavi Adrisa.

ADRIS ‘Ne možemo podržati nagodbu koja nije ni pravedna ni poštena’

Komentiraj