GOTOVINA: “Jači smo i bolji ljudi, spremni smo raditi danas za bolje sutra”

 

Umirovljeni generalpukovnik Ante Gotovina održao je u srijedu govor na obilježavanju 25. obljetnice Oluje. Na početku je svima čestitao Dan domovinske zahvalnosti, pa nastavio:

“Ono, za naš narod sudbonosno vrijeme, zauvijek nas je povezalo. Pod vodstvom prvog predsjednika Franje Tuđmana, Gojka Šuška, svih načelnika glavna stožera, od Bobetka preko Tusa do Červenka, u posebno nepovoljnim okolnostima gradili smo Hrvatsku vojsku sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za mir. Žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje u kolektivnoj su svijetu našeg naroda. S ponosom i tugom sjećamo se naših prijatelja.

Žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje. U kolektivnoj su svijesti našeg naroda, ugrađeni su u temlje hrvatske državnosti. S ponosom i tugom sjećamo se naših prijatelja. S dubokim poštovanjem pozdravljam vas, drage obitelji.

Jači smo i bolji ljudi, spremni smo raditi danas za bolje sutra. U novom poglavlju, ovih 25 godina života u miru i sigurnosti, Hrvatska se gradi u socijalno pravednu demokraciju, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti, uživaju u sigurnosti slobode. Jednaka prava, jednake obaveze. Ostvarit ćemo postavljene ciljeve i znat ćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kojem živimo. Na tom putu želim nam uspjeh uz Božju pomoć”, rekao je Gotovina u govoru.

Komentiraj