GOST KOLUMNIST Kolinda Grabar Kitarović: Neću odustati od reforme obrazovanja, ključno je pitanje kakve ljude želimo

PIŠE: Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH povodom tisućitog broja Nacionala komentira najvažnije izazove koje je Hrvatska prošla od osamostaljenja do danas, kao i one s kojima će se suočiti u narednom izazovnom razdoblju

U vrijeme kada sam preuzela dužnost Predsjednice Republike, gospodarska i politička kriza bile su na vrhuncu. Na sve strane osjećali su se pesimizam i sumnje pa i u sam smisao države. Postavilo se pitanje: KAKO ZAUSTAVITI TAJ VIRUS u jednom pobjedničkom, ponosnom i časnom narodu, narodu koji je devet stoljeća sanjao slobodu i državnu samostalnost i podnio milijunske žrtve za taj cilj?

Otvaranje prostora slobode i provedba prvih uistinu demokratskih izbora u povijesti značila je za hrvatski narod i sve naše građane preuzimanje potpune odgovornosti za razvoj vlastite države i društva. Time je hrvatski narod izašao iz sjene na povijesnu scenu, a događaji koji su uskoro uslijedili pokazali su da je potpuno zreo preuzeti odgovornost za svoju sudbinu. Pod vodstvom predsjednika Franje Tuđmana ostvarili smo u tom prvom desetljeću borbe za slobodu i neovisnost sve bitne povijesne ciljeve: samostalnu i međunarodno priznatu državu koju smo obranili i oslobodili u časnom obrambenom Domovinskom ratu.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj