Gospodin Ivan Perković je novi direktor modne i tekstilne kompanije Varteks

Varteks

Gospodin Ivan Perković je novi direktor modne i tekstilne kompanije Varteks nakon što je Zoran Košćec prestao obnašati čelnu poziciju u kompaniji. Istovremeno, gospodin Zoran Košćec će preuzeti poziciju savjetnika za strateške projekte gdje će biti fokusiran na nekoliko razvojnih projekata tvrtke te tako doprinijeti budućem poslovanju kompanije.

Prenosimo dio objave za javnost:

“Ova promjena se događa u tijeku procesa restrukturiranja koji se intenzivirao nakon dokapitalizacije Varteksa u prvoj polovici ove godine, što je omogućilo orijentaciju kompanije prema razvojnoj fazi. U tom kontekstu već se započelo i ubuduće će se raditi na optimiziranju kanala nabave, distribucije i prodaje, otvaranju novih digitalnih segmenata prodaje kao i uspostavljanju jače suradnje s domaćim i inozemnim partnerima. Navedene aktivnosti trebaju omogućiti održivi razvoj kompanije u budućnosti.

Novi direktor Varteksa došao je u tvrtku u srpnju na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturianje s pozicije predsjednika Uprave RALU Logistike, regionalnog lidera u segmentu prijevoza i logistike robe u kontroliranim temperaturnim uvjetima. U RALU je g. Perković došao 2010. godine gdje je sticao bogato iskustvo na pozicijama direktora za financije, akvicizicije, integracije i informatiku te nakon toga i člana Uprave da bi 2016. godine preuzeo čelnu poziciju tvrtke. Prije dolaska u RALU logistiku, g. Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

Tvrtka u prvoj polovici godine posluje s pozitivnim operativnim rezultatom čime se ostvaruje značajno bolji trend s obzirom na prethodna razdoblja. Ove godine kompanija slavi 100 godina poslovanja te vjerujemo da je ovo pravi trenutak i dodatni motiv za novu razvojnu fazu kompanije koja će osigurati održivi rast”, piše u priopćenju. 

Komentiraj