Gospodarska komora Srbije donirala novac stradalima u potresu

Gospodarska komora Srbije  donirat će 50.000 eura stanovništvu na području središnje Hrvatske pogođenom potresom, a skupovi solidarnosti bit će u utorak istodobno održani u Beogradu i u Zagrebu pored skulptura “Zlosretni ribar” Simeona Roksandića, priopćeno je u ponedjeljak iz PKS-a.

Odluku od donaciji predsjednik PKS-a Marko Čadež simbolično će uručiti veleposlaniku Hrvatske u Srbiji Hidajetu Biščeviću ispred statue “Zlosretni ribar” kipara Roksandića, rođenog u Majskim Poljanama na Baniji, autora identične skulpture postavljene i na Jezuitskom trgu u Zagrebu.

U utorak u podne biti će istodobno održani skupovi solidarnosti ispred Roksandićevih skulptura u parku Kalemegdan u Beogradu i na Gornjem gradu u Zagrebu, najavljeno je u priopćenju PKS-a.

Uz predstavnike PKS-a i veleposlanstva RH u Beogradu skupu će nazočiti i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić, dok će u Zagrebu sudjelovati predstavnici Srpskog nacionalnog vijeća i veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj, navedeno je u priopćenju PKS-a.

Komentiraj