Gorjelo u Šibensko-kninskoj županiji, kod Drniša požar lokaliziran

HINA/ Mario Strmotić

Požar koji je planuo u nedjelju u 13,34 sati kod Midenog brda u blizini Drniša lokaliziran je u 18,10 sati i još uvijek nije ugašen, a u nedjelju su diljem Šibensko-kninske županije planula još tri požara, doznaje se u Županijskom centru 112.

“Situacija na Midenom brdu je pod kontrolom, pa ne bi trebalo biti većih problema i ubrzo bi požar trebao biti proglašen ugašenim. Izdimljavanje je u tijeku i vatrogasci su još uvijek angažirani na dogašavanju”, ističu iz Županijskog centra 112.

Požar kod Midenog brda u blizini Drniša gasila su 44 vatrogasca JVP Drniš, DVD Drniš, JVP Šibenik, DVD Šibenik, DIP Šibenik, DVD Unešić, DVD Brodarica, DVD Zablaće, a angažirane su bile i zračne snage i to dva kanadera i tri air tractora. Izgorjelo je 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

U 16,49 sati planuo je požar na 303. kilometru autoputa kod čvora Pirovac s južne strane uz ogradu. Na požar je izašlo osam vatrogasaca JVP Vodice, DVD Vodice i DVD Zaton, te tri air tractora. Opožareno je 0,5 hekara trave i niskog raslinja. Požar je lokaliziran u 17,39, a ugašen je u 19,09 sati.

U nedjelju je gorjelo i u vodičkom zaleđu na području Leća gdje je planulo u 19,41 sati, a požar je ugašen u 21,08 sati. Na intervenciju su izašla 25 vatrogasaca JVP Vodice, JVP Šibenik, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Zaton, DVD Pirovac, DVD Tisno, DVD Bilice i DVD Brodarica. Izgorjelo je je 1,2 hektara trave, niskog raslinja, borove šume i 10 stabala maslina.

U 23,32 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora nedaleko Rupa. Na intervenciju je izašlo 16 vatrogasaca JVP Šibenik, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Šibenik, DVD Bilice, DVD Brodarica i DVD Zablaće. Izgorjelo je 5 hektara borove šume, a požar je ugašen  u ponedjeljak u 04,30 sati.

Komentiraj