Gorica se pojačala s reprezentativcem Liberije

Novi igrač Gorice je liberijski reprezentativac Sylvanus Nimely koji je potpisao ugovor do konca svibnja 2022. godine s mogućnosti produžetka suradnje za još jednu sezonu. 22-godišnji ofenzivac je posljednji angažman imao u drugoj momčad moskovskog Spartaka za koju je u protekle četiri godine upisao 112 nastupa pri tome postigavši 23 gola. Za prvu momčad je u tom periodu odigrao samo jedan susret i to u listopadu 2018. godine kada je dobio 33 minute u remiju s Rubinom iz Kazana.

Nimely je o svom dosadašnjem nogometnom putu rekao: “Nogomet igram otkad znam za sebe, doslovno otkad sam prohodao, a kao dijete u Liberiji sam igrao za klub Monrovia Club Breweries, a za reprezentaciju sam debitirao s 15 godina! Igrali smo protiv Angole, čak sam i asistirao za gol, ali izgubili smo utakmicu. Nedugo potom, sa 16 godina, otišao sam u Češku, brat me odveo tamo zbog školovanja, a u Češkoj sam i nastavio igrati nogomet. Igrao sam za niželigaša MFK Karvina, a uskoro će se navršiti četiri godine od odlaska u Spartak iz Moskve. Tamo sam igrao za drugu momčad, u drugoj ruskoj ligi, život je bio jako lijep, stekao sam i puno prijatelja, ali sad se veselim novom izazovu.”

O Gorici je pak izjavio: “Jako mi je drago što sam ovdje, jer to je nešto što želim doslovno već godinama! Gorica me želi, pokušava dovesti, posljednje dvije i pol godine. I klub i ja dugo smo se borili za ovo i konačno se dogodilo. Zahvalan sam Bogu, ali i mojoj obitelji, mom agentu i svima koji su omogućili da postanem igrač Gorice. Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da krenemo. Puno sam gledao Goricu u ovom razdoblju u kojem sam bio u kontaktu s ljudima iz kluba. Zapravo, toliko sam je pratio da su mi počele dolaziti i notifikacije od Googlea kad počne utakmica Gorice… Igrače možda ne znam najbolje po imenima, ali znam ih po brojevima, po onome što daju na terenu. Jako dobro znam i kojim stilom igra Gorica, i to mi se izuzetno sviđa, mislim da trener radi jako dobar posao, momčad naporno radi i skuplja bodove. S nekoliko novih igrača, uključujući i mene, vjerujem da ćemo dati još opcija treneru i unaprijediti igru momčadi.”

Za reprezentaciju Liberije dosad upisao osam nastupa, a o omiljenoj poziciji je dodao: “Omiljena pozicija mi je ‘devetka’, to sam i najčešće igrao, ali u reprezentaciji igram na krilu. Znao sam to igrati i u klubu, mogu i lijevo i desno, nije problem, ali najdraže mi je biti napadač. Želio sam i na dresu nositi devetku, ali kako je zauzeta, odlučio sam se na ovu kombinaciju. Četiri plus pet je devet…”

Trener Siniša Oreščanin na Nimelyja može računati već za 20. kolo HT Prve lige u kojem Gorica u ponedjeljak gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici.

Komentiraj