Gordon Schildenfeld ponovno na Šubićevcu

Bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld novi je igrač Šibenika s kojim je sklopio suradnju do ljeta 2022. godine. 35-godišnji stoper se na Šubićevac vratio nakon 14 godina. U narančastom dresu je prošao sve mlađe kategorije te je u sezoni 2006./07. započeo profesionalnu karijeru zabilježivši 17 nastupa.

Nakon dobrih igara ubrzo je privukao interes drugih klubova te je ostvario transfer u Dinamo gdje se zadržao godinu dana. Potom je igrao i u Bešiktašu, Duisburgu, Sturmu, Eintrachtu, Dinamo Moskvi, PAOK-u i Panathinakosu da bi se 2015. vratio u Dinamo gdje ostaje dvije godine, a potom karijeru nastavlja na Cipru, točnije u Anorthosisu gdje je bio protekle tri i pol godine. Ovaj nekadašnji član Vatrenih upisao je 29 nastupa za nacionalnu selekciju pri tome nastupivši na dva Europska prvenstva. U bogatoj karijeri osvojio je po tri naslova prvaka Hrvatske i kupa, jedan grčki i austrijski kup te prvenstvo Austrije.

– “Jako sam sretan šta sam se vratio u klub gdje je sve počelo, u klub koji mi je dao priliku da napravim sve što sam do sada napravio i vraćam se u dobrom stanju da pomognem klubu koji zadnjih godina konstantno raste i nadam se da ću sa svojim iskustvom pomoći da budemo još bolji. Jedva čekam da počnu utakmice i da ponovo zaigram na Šubićevcu nakon 14 godina.”, izjavio je popularni Schifo.

Sportski direktor Ivan Bulat je dodao: “Jako smo zadovoljni kako se odvila situacija sa Gordonom, ja bih rekao vratio se sin kući. Ne trebamo puno trošiti riječi o kvaliteti Gordona, siguran sam da smo s njegovim dolaskom dobili puno, ne samo na kvaliteti igre uže obrane nego na nivou i renomeu kluba. Još jednom zahvaljujem Gordonu na prihvaćanju ponude da se vrati, želim mu puno sreće i da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve a to je ostanak u ligi.”

Schildenfeld će prvi nastup nakon povratka imati već u petak kada Šibenik u 17. kolu HT Prve lige na Šubićevcu dočekuje Hajduk.

Komentiraj