Gordana Rusak se ograđuje od Ladislava Ilčića

Nacional

Nezavisna zastupnica i Predsjednica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak izvijestila je u petak da se ograđuje od istupa Ladislava Ilčića vezanih uz kurikularnu reformu.

“Vjerujem da prijedlozi Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu vezani uz kurikularnu reformu ne bi izazvali takvu reakciju Ekspertne skupine da član tog Odbora nije Ilčić”, istaknula je u priopćenju.

Dodala je kako se “odlučno suprotstavila” Ilčićevom zahtjevu da se stvori nadpovjerenstvo nad Ekspertnom skupinom i on nije prihvaćen.

“Zaključci koje je Odbor donio isti su kao i oni koji su donijeti na okruglom stolu Sveučilišta u Zagrebu i koji se nalaze na web stranici Sveučilišta. Stoga smatram da su Zaključci u skladu sa zahtjevima struke, a ne rezultat političkih pritisaka bilo koje opcije”, ustvrdila je.

Pozvala je da se prijepori “rješavaju kroz dijalog, a ne kroz pritiske”. “Reforma mora ići dalje i ne smije biti talac bilo koje političke opcije ili bilo koje interesne skupine”, istaknula je.

Komentiraj