Gordan Jandroković: “Oporba pokreće inicijativu protiv Beroša zbog lokalnih izbora”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je komentirao inicijativu opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša.

Jandroković je rekao da je SDP imao deset takvih inicijativa. “Bilo je 10:0, sad će biti 11:0. Oporba ima pravo pokretati takvu inicijativu, mislim da je to zbog lokalnih izbora, žele nametnuti teme koje njima odgovaraju. Vidjet ćemo kad će doći prijedlog pa ćemo ga uvrstiti u dnevni red”, rekao je da imaju rok od osam dana za odluku kad će doći na dnevni red i provest će, dodaje, raspravu.

Jandroković navodi da je uvjeren da inicijativa neće imati uspjeha. Dodao je da vladajući ne dovode u pitanje poziciju ministra.

“Osim oporbe nisam primijetio da je bilo tko iz redova vladajuće većine doveo u pitanje poziciju ministra Beroša. Ovo je predizborna inicijativa na čelu sa SDP-om koji ima ozbiljnih problema, očito će loše proći na izborima. Imaju pravo tražiti to, a mi imamo pravo odbiti”, rekao je novinarima u Saboru Jandroković.

Uvjeren je Jandroković i u uspjeh HDZ-a na lokalnim izborima. O radu Vilija Beroša, kaže, ima samo dobro mišljenje.

“Ministar Beroš preuzeo je ministarstvo u jako teškoj situaciji. Započela je korona, njegova reakcija je bila izvrsna. Kako vrijeme odmiče, izazovi su sve veći u cijelom svijetu. Naravno, i kritika od strane oporbe je očekivana i naravno da traže slabe točke u Vladi. Mislim da Beroš radi dobar posao, nije mu lako, ovakvih iskustava nemamo pa ako se i dogodi propust, imam razumijevanja, ali generalno radi dobar posao”, zaključio je predsjednik Sabora.

Komentiraj