GORANKA HORJAN: ‘Dokumentacija za obnovu propala je zbog potresa, pitamo se što sad’

Goranka Horjan, ravnateljica Etnografskog muzeja u Zagrebu, najavljuje projekt kojim se uređuju muzejske čuvaonice i restauratorske radionice, financirat će se iz europskih fondova, a drugi EU projekt još stoji – kompletna obnova zgrade Muzeja

U utorak, 23. studenoga, u Etnografskom muzeju, u sklopu inicijative Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Europske komisije „Dani otvorenih vrata EU projekata“, održat će se stručni panel o realizaciji muzejskih investicija uz pomoć mehanizma ITU kojim su sufinancirana dva zagrebačka muzejska projekta – onaj Etnografskog muzeja kojim se uređuju muzejske čuvaonice i restauratorske radionice pod nazivom „Rekonstrukcija objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj ulici“ i projekt Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej“.

O realizaciji projekta muzejske čuvaonice u Kačićevoj, ali i problemu koji je nastao sa zajedničkim projektom kompletne obnove Etnografskog muzeja i Hrvatske gospodarske komore, tjednik Nacional razgovarao je s Gorankom Horjan koja od srpnja 2015. obnaša dužnost ravnateljice Etnografskog muzeja u Zagrebu, a 2019. izabrana je na novi mandat….

Nastavite čitati na linku u nastavku:

GORANKA HORJAN: ‘Dokumentacija za obnovu propala je zbog potresa, pitamo se što sad’

Komentiraj