Goran Ivanišević: “Trenirati Đokovića je poput treniranja Real Madrida”

Hrvatski bivši tenisač i pobjednik Wimbledona, te trenutni trener Novaka Đokovića, komentirao je za španjolske medije svoju trenersku ulogu. Vođenje Đokovića smatra isto tako stresnim kao i vođenje Real Madrida.

“Trenirati Đokovića je poput treniranja Real Madrida. Ne pobijediš li dvije utakmice, vani si”, rekao je medijima Ivanišević.

Sada 35-godišnji Đoković je u nedjelju osvojio svoj prvi ovosezonski grand slam turnir Australian Open u finalu u Melbourneu pobijedivši Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-3, 7-6 (4) i 7-6 (5). Ovom pobjedom je rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala dospjelo na drugu razinu.

“Oni nadmetanjem ‘hrane’ jedan drugoga. Sada obojica imaju po 22 ‘grand slam’ naslova. To je sada poput rukometne utakmice. Đoković uskoro odlazi na Roland Garros što je tradicionalno Rafin teren. Ja sam još prije osam godina govorio da će obojica imati više ‘grand slam’ naslova od Federera pa su mi se ljudi smijali”, komentirao je Ivanišević.

U svibnju se održava turnir Roland Garros. Ivanišević samtra da je Nadal, usprkos ozljedi, favorit za osvajanje turnira.

“Dok god Rafa igra, on je uvijek favorit na Roland Garrosu. Naravno da Novak može pobijediti, a to mogu ostvariti i neki mladi igrači poput Alcaraza”, tvrdi.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner