GORAN HUSIĆ PIŠE DAVORU FILIPOVIĆU: ‘Možda da ih na sastanku upozoriš da će se cijene transporta nafte i plina povećati…’

EKSKLUZIVNO: USKOK u mobitelu protagonista plinske afere pronašao dokaze da je izravno komunicirao s ministrom gospodarstva Filipovićem, kojeg će USKOK zato ispitati

Poruke se nalaze na više desetaka stranica među dokazima za podizanje optužnice u plinskoj aferi i otkrivaju koliko je duboko administracija Andreja Plenkovića impregnirana u kriminalni milje koji je Inu oštetio za milijardu kuna. Filipović je u svom mobitelu obrisao većinu poruka koje je slao Husiću

Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu.“ To je 30. svibnja 2022. u 19.12 ministar gospodarstva Davor Filipović napisao i poslao putem aplikacije WhatsApp Goranu Husiću, jednom od protagonista plinske mega-afere. Jedna je to od stotina poruka koje su u intenzivnoj izravnoj međusobnoj komunikaciji razmijenili ministar gospodarstva i čovjek koji je, prema sumnjama Uskoka, u plinskoj mega-aferi osobno profitirao 92 milijuna kuna.

Husić mu istoga dana, dvadesetak minuta kasnije, sugerira: „Možda bi bilo dobro da ih na sastanku upozoriš da će se cijene za transportne kapacitete nafte i plina do kraja godine u Hrvatskoj povećati.“ Husić mu je u istoj poruci napisao i da je Austrija transport preko cijevi već povećala, da će to sigurno učiniti i svi drugi te da bi to Filipoviću otvorilo manevarski prostor za povećanje cijene, bude li za to potrebe. Napisao mu je i da će zasigurno te potrebe biti.

Tih nekoliko poruka otkriva da hrvatski ministar gospodarstva prima savjete kako pregovarati s mađarskim predstavnicima oko trgovine plinom od čovjeka koji je, prema Uskokovim sumnjama, bio jedan od ključnih aktera plinske mega-afere, u kojoj je sudjelovao na razne načine, među ostalim i preko partnerstva s Josipom Šurjakom, bivšim čelnikom Hrvatske odvjetničke komore. Na računu njihove zajedničke tvrtke OMS – Upravljanje po izbijanju spomenute afere ostala su još 204 milijuna kuna. Skupina je nezakonitu zaradu, prema sumnjama Uskoka, ostvarila temeljem sklopljenog ugovora s Plinarom istočne Slavonije, preko koje je OMS – Upravljanje kupovao plin od Ine po fiksnoj cijeni od 19,46 eura po megavatsatu, preprodavajući potom megavatsat i za 210 eura. Riječ je o aferi u kojoj se šteta procjenjuje na gotovo milijardu kuna.

Nacional je dobio uvid u više desetaka njihovih međusobnih poruka. One otkrivaju i da su se Filipović i Husić i međusobno sastajali, a po svemu sudeći, na nekima od tih sastanaka bio je prisutan i Damir Škugor, još jedan od protagonista te plinske afere. Do tih poruka istražitelji Uskoka došli su nakon što su zaplijenili mobitel kojim se koristio Goran Husić. Potom su vještačenjem tog mobitela, među ostalim, izdvojene i poruke koje je Husić razmjenjivao s Filipovićem. Izvor blizak DORH-u navodi kako se njihova prepiska nalazi na više desetaka stranica unutar spisa u kojem su dokazni materijali za podizanje optužnice protiv protagonista plinske mega-afere.

Davor Filipović i Goran Husić intenzivno su komunicirali i prije i nakon što je 4. svibnja 2022. Filipović imenovan za ministra gospodarstva u Plenkovićevoj vladi. Nacional je dobio uvid u dio poruka koje su razmjenjivali nakon što je Filipović već postao ministar. One otkrivaju da se Husić ponašao kao da su izuzetno bliski te gotovo kao njegov neformalni savjetnik i sufler vezano uz plinsko poslovanje.

„Pričat ćemo kad se sljedeći tjedan vidimo“, zaključio je Husić završnu poruku Filipoviću poslanu 20. svibnja 2022. U nekoliko ranijih poruka Husić se referira na njihov razgovor prijašnjeg dana, vezan uz izvoz plina. Husić je Filipoviću dostavio dokument s informacijama o ukupnom izvozu plina iz Hrvatske u prva tri tjedna tijekom svibnja 2022. Među ostalim, toga dana poslao mu je i opsežan dokument s preciznim stavkama oko toga koliko je 1. svibnja 2022. u Hrvatsku ušlo i iz nje izišlo plina. Lako je moguće da se dijelom radi i o povjerljivim podacima. Pa je tako Husić Filipoviću poslao poruku u kojoj navodi da toga dana „ulazi u sustav“ 15.621 MWH/dan plina proizvedenog u Ini, 61.924 MWh/dan preko LNG terminala, 4826 MWh/dan uvoza iz Slovenije, 441 MWh/dan uvoza iz Mađarske, odnosno, ukupno 82.780 MWh/dan. Potom mu je poslao i precizne podatke o tome koliko je istoga dana „izišlo iz sustava“ te navodi da je prema tvrtkama krajnjim kupcima toga dana otišlo 16.848 MWh/dan, prema gradovima i domaćinstvima u raznim distributivnim područjima 13.714 MWh/dan, na skladištenje u Okoli 7660 MWh/dan te da je u Mađarsku izvezeno 44.459 MWH/dan.

Potom Husić poručuje Filipoviću u sljedećoj poruci da sam zaključi izvoze li Mađari plin iz Hrvatske i u kojim količinama, naročito u svjetlu činjenice da se od ukupno 61.924 MWh/dan „koje LNG uplini, 44.459 MWH/dan se izveze prema Mađarskoj“. Potom mu u sljedećih nekoliko poruka Husić napominje da će iza prezentacije vidjeti da je prema Mađarskoj tog dana bilo zagušenje te da je puno plina izvezeno na Rogatec. Husićeve poruke pune su gramatičkih pogrešaka. Tako u sljedećoj piše da si ne želi uzeti sve zasluge oko toga što mu šalje te napominje da je „kolega iz onih knjiga to ekspeditovano odradio“. Filipović mu je na te poruke odgovorio nekih pola sata kasnije. Ali je poruka naknadno izbrisana. Lako je moguće da je Filipović dio svojih poruka brisao nakon što je Husić uhićen, svjestan toga da mu je mobitel zaplijenjen.

Filipović još uvijek uživa povjerenje premijera Plenkovića iako je on detaljno upoznat sa svim Filipovićevim kontaktima sa kriminalnom grupom iz mega plinske afere u kojoj se nalazi Husić. FOTO: Slavko Midzor, Nel Pavletic/PIXSELL

Iste večeri Husić je Filipoviću poslao i spomenutu poruku koja sugerira da ga je on zapravo pripremao za sastanak s mađarskim predstavnicima oko trgovine plinom.

Izvor blizak DORH-u Nacionalu je otkrio da će Davor Filipović biti sasvim sigurno ispitan o svojim vezama s Goranom Husićem.

U vrijeme kada su Filipović i Husić intenzivno komunicirali, Husić je bio javnosti slabo poznat. Bilo je tek zabilježeno da je organizirao MMA borbe i iz isključivo špekulativnih razloga za 399 tisuća eura kupio zemljište od obitelji Maršanić na kojem je izgrađeno tramvajsko okretište u Prečkom zbog kojeg se spore s Gradom Zagrebom.

U tom svjetlu njegova komunikacija s Filipovićem otvara više intrigantnih pitanja. Prije svega, zašto bi budući ili aktualni ministar gospodarstva s osobom takvog profila uopće diskutirao o plinskom biznisu te kakve to kvalifikacije Husić posjeduje da Filipovića savjetuje oko sfere poslovanja koja zadire u strateške državne interese, naročito uslijed kompleksnih odnosa s mađarskom državom na području energetskih interesa. Što to dubinski povezuje Filipovića i Husića, zašto su se sastajali, zašto je Filipović brisao poruke koje mu je upućivao? Sve to intrigira jer je teško vjerovati da je Husić samostalno raspolagao povjerljivim podacima o uvozu i izvozu plina i kapacitetima strateške energetske infrastrukture u zemljama u okruženju, bez da mu je to netko unutar hrvatskog energetskog sustava dostavljao.

Spomenute poruke dodatno pokazuju zašto je premijer Andrej Plenković toliko ustrajan u nastojanju da se kriminalizira curenje informacija iz kaznenih spisa. U ovom slučaju one dodatno, iz više razloga, potvrđuju i njegov očito pomno uhodani sustav diskutabilnog kadroviranja. Široko je uvjerenje u javnosti da je Filipović, u najmanju ruku, potkapacitiran za ministra gospodarstva. Ali to da se tijesno povezao s Husićem i njegovim ortacima iz milijardu kuna teške plinske afere, definitivno ga smješta u poziciju koja kada bi u svakoj normalnoj zemlji bila otkrivena, njegov ostanak na funkciji bio bi politički nemoguć. A za politički pristojnog premijera ministrov ostanak na toj funkciji ne bi bio prihvatljiv. Ali Plenković je izuzetno dobro upoznat sa svim Filipovićevim spornim kontaktima, kao i sa širim kontekstom poslovnih i političkih ambicija kriminalne grupe koja je posljednjih mjeseci ljuta što joj se Filipović više ne javlja kao ranije. Dok su funkcionirali kao dobro uhodana ekipa s minuciozno razrađenim planom kako se rasporediti na ključne pozicije unutar hrvatskog energetskog sustava. Gdje je Damir Škugor trebao preuzeti HEP, uz svesrdnu Filipovićevu političku ispomoć prilikom lobiranja. Zajedničko zapasavanje energetskog sektora tek se djelomično ostvarilo zbog izbijanja plinske afere, ali je Filipovića ipak uvelo u zonu teškog sukoba interesa, što Plenković također olako tolerira.

Poruke između Filipovića i Husića otkrivaju da hrvatski ministar gospodarstva prima savjete kako pregovarati s mađarskim predstavnicima oko trgovine plinom od jednog od ključnih aktera plinske mega-afere

Nacional je još sredinom rujna 2022. otkrio da se Filipovića, barem neizravno, moglo povezivati s Goranom Husićem. I to do te mjere da je legitimno propitivati je li Filipović kao član Inina Nadzornog odbora tek zbog svoje nesposobnosti, ili možda zbog nekog dubljeg i mračnijeg razloga, propustio primijetiti kako protagonisti te afere Inu oštećuju za milijardu kuna.

Sada se pokazuje da su njih dvojica bila intenzivno izravno povezana.

I s tim informacijama detaljno su upoznati hrvatski premijer Andrej Plenković i krug njegovih najbližih suradnika. Oni u svemu tome očito ne vide problem.

Iako je Plenković još koncem prošle godine naprosto morao uvidjeti da se Filipović u toj aferi našao u temeljnom sukobu interesa, umjesto da ga izuzme iz bilo kakvog doticaja s tom aferom, Filipović kao resorni ministar ima u njoj izuzetno aktivnu ulogu pa su mu, po svemu sudeći, i dalje dostupne i interne povjerljive informacije iz Ine povezane s cijelim slučajem.

Otkriće o izravnim vezama Filipovića i Husića sada baca sasvim novo svjetlo i na Nacionalovo otkriće iz rujna 2022. o ministrovim kontaktima s Damirom Škugorom. Suočen s tim navodima Filipović je lagao kad je rekao da ga poznaje samo površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu razgovarali putem mobitela.

I te bi navode mogao potvrditi spis o plinskoj mega-aferi sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice, izjavio je za Nacional visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja. Taj Nacionalov izvor još ljetos je ustvrdio da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovito je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovito i često su komunicirali, a najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a. Ne mogu vjerovati da se Filipović ide tako zakopavati”, tvrdi visoki pravosudni izvor.

Husić poručuje Filipoviću da sam zaključi izvoze li Mađari plin iz Hrvatske i u kojim količinama, u svjetlu činjenice da se 1. 5. 2022. od 61.924 MWh/dan ‘koje LNG uplini, 44.459 MWH/dan izveze prema Mađarskoj’

U to vrijeme, 29. kolovoza 2022., u „RTL-u Danas“, središnjoj informativnoj emisiji, Filipović je priznao da je osobno poznavao osumnjičenika Damira Škugora, ali je rekao da se ne sjeća kada je zadnji put razgovarao s njim te da nikad nije komunicirao s njim putem mobitela.

U porukama koje su razmjenjivali Filipović i Husić posebno je intrigantno i to što je Škugor, kao direktor Sektora trgovine plinom u Ini, predložio svojim nadređenima da svoj dio zakupa LNG terminala na Krku Ina prepusti mađarskom MOL-u. Nacionalu je taj senzacionalni detalj otkrio izvor koji o tomu ima neposredna saznanja i koji, štoviše, kaže da te navode može potkrijepiti i interna dokumentacija Ine. Drugim riječima, Škugor je to sam pismeno predložio.

Ti navodi podigli su već tada razmjere spomenute afere na jednu sasvim novu razinu. Oni pokazuju zašto su predstavnici MOL-a u Ini i nakon izbijanja afere za nju potpuno nezainteresirani – zašto o svemu znakovito šute i izbjegavaju bilo kakav komentar – te nude objašnjenje kako se takav previd u Ini uopće mogao dogoditi. Po svemu sudeći, zato što je MOL na drugim područjima svog djelovanja unutar Ine jako profitirao, a to se dijelom dogodilo zahvaljujući upravo Škugorovoj inicijativi.

Osim toga, ti navodi dodatno pokazuju da Škugor nije bio tek tamo neki beznačajni stranački član bez ikakva doticaja sa stranačkim vodstvom, nego ga svrstavaju u onu zonu HDZ-a kojoj su bili dostupni najlukrativniji poslovi i zarade.

Već su ti navodi ozbiljno pritisnuli administraciju premijera Andreja Plenkovića, naročito u dijelu u kojem otkrivaju da je Škugor djelovao u koordinaciji s MOL-om.

Izvor detaljno upućen u poslovanje Ine otkrio je Nacionalu da je Ina svoj udio zakupa u LNG terminalu na otoku Krku u potpunoj tajnosti dala u podzakup MOL-u, to jest njegovoj tvrtki MOLEnergy Trade. Glavni čovjek za provođenje te operacije bio je – Damir Škugor, nedavno uhićeni direktor Sektora za trgovinu plinom u Ini, odgovoran za pljačku Ine tešku više od milijardu kuna. Nacionalov izvor blizak vodstvu Ine tvrdi kako je to krunski dokaz da je Škugor zapravo cijelo vrijeme djelovao u suradnji s MOL-om te da je mađarski dio Uprave Ine, na čelu s predsjednikom Uprave Sándorom Fasimonom, itekako morao biti upućen u Škugorov način izvlačenja plina iz Ine da bi potom i sam unosno zaradio podjelom ekstraprofita od njegove preprodaje po deseterostruko većoj cijeni.

Glavni protagonist plinske afere Damir Škugor, bivši šef Sektora trgovine plinom u Ini, koja je oštećena za više od milijardu kuna, bio je favorit vrha HDZ-a i ministra Filipovića za šefa HEP-a. FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Sada se pokazuje da je o istoj temi Davor Filipović izravno komunicirao i s Goranom Husićem.

Te šokantne informacije koje teško kompromitiraju i hrvatskog premijera Plenkovića, a ne samo Filipovića, sada bacaju sasvim novo svjetlo i na Nacionalova otkrića s konca 2022. po kojima je spona između Filipovića, koji od izbijanja afere tvrdi da o kriminalu teškom oko milijardu kuna ništa nije mogao i trebao znati, i Husića preko čije je tvrtke OMS – Upravljanje, po svemu sudeći, oprano više stotina milijuna kuna iz hrvatske naftne kompanije, umirovljeni general Mladen Mikolčević. Mikolčević je s današnjim ministrom, bez sumnje, imao vrlo dobre odnose te su, između ostalog, zajedno sjedili u Nadzornom odboru državne tvrtke Hrvatske šume – u kojoj je također otkriven višemilijunski kriminal u aferi Vjetroelektrane.

Upravo je Mikolčević od osumnjičenog Husića, nekoliko mjeseci prije izbijanja plinske mega-afere, otkupio tvrtku Only Men Stuff, preko koje je ovaj u protekle dvije godine također poslovao s Inom, a čini se i s Hrvatskim šumama. Preciznije, Husić je naftnoj kompaniji prodavao maske i drugu zaštitnu opremu za borbu protiv pandemije covida-19.

Tvrtku Only Men Stuff Mikolčević je kupio od Husića u travnju 2022., neposredno nakon što je ministar Filipović završio svoj vrlo kratki mandat u Nadzornom odboru Ine. Prethodno je ona dobro poslovala s Inom, premda se konkretni podaci drže u tajnosti: kada je ujesen 2022. otkriveno da postoji aranžman oko zaštitne opreme, portal Dnevnik.hr pokušao je iz Ine doznati koliko maski je naručeno od Husićeve tvrtke te koliko su one koštale, no iz kompanije im nisu htjeli odgovoriti na to pitanje. Kazali su im, objavio je Dnevnik.hr, da to „nikada neće reći jer nisu medijima dužni dati informacije, već je to njihova dobra volja“. Iako nisu htjeli reći točan iznos, napomenuli su da je u pitanju veliki novac. „To je bio početak pandemije. Ne može se gledati iz današnje perspektive jer tada nije bilo toliko ponuda koliko ih ima danas“, kazali su za taj portal. Na poslovnim servisima vidljivo je da je upravo u 2020. godini tvrtka imala najveći prihod u svojoj povijesti, oko 5,5 milijuna kuna, premda je u tom trenutku imala samo dvoje zaposlenih.

Nacional je dobio uvid u poslovnu dokumentaciju jedne druge velike hrvatske tvrtke kojoj je Husićeva tvrtka prodavala zaštitne maskice. Te interne informacije otkrivaju kako je Husićeva tvrtka u isto vrijeme tijekom 2020. toj tvrtki uspjela prodati zaštitne maskice po cijeni i do četiri puta većoj od one koju su nudili neki drugi dobavljači. Što je i bio razlog zbog kojeg je suradnja te tvrtke s Husićevom ubrzo smanjena pa prekinuta.

‘Koliko mi je poznato Janaf ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu.’ Poruka je to koju je Davor Filipović poslao Goranu Husiću 30. svibnja 2022. u 19.22 sati putem WhatsAppa

Postoji više, u najmanju ruku, neobičnih koincidencija koje ministra Filipovića dodatno povezuju s istim krugom ljudi i koje upućuju na zaključak da i ako nije znao, ipak je morao znati za njihove vrlo dvojbene aranžmane s Inom. Primjerice, general Mikolčević dulje je bio zaposlen kao savjetnik za sigurnost u tvrtki Pevex u doba kada je na njenom čelu, kao predsjednik uprave, bio Jurica Lovrinčević; dakle, moglo bi se kazati je bio osoba od najvećeg povjerenja tadašnjeg vodstva Pevexa. Kada je Filipović imenovan za ministra gospodarstva i održivog razvoja, za svog savjetnika izabrao je upravo Juricu Lovrinčevića.

Kao što Filipović svoj karijerni uzlet može zahvaliti isključivo povjerenju premijera Plenkovića, tako je i Mikolčević, bez sumnje, osoba vrlo slična statusa: Plenković ga je, primjerice, imenovao u Nadzorni odbor Hrvatskih šuma, a kada je to tijelo napustio Filipović, promoviran je u zamjenika predsjednika. Osim toga, Mikolčević je vrlo blizak s glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem, koji je kumski povezan s nekim akterima nedavno razotkrivene goleme afere u Ini. Filipović i Mikolčević sigurno su vrlo dobro surađivali dok su zajedno sjedili u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma. Tu je i ključ njihova daljnjeg umrežavanja.

Da se u slučaju ministra gospodarstva Filipovića doista radi o osobi od najvećeg Plenkovićeva povjerenja, dokazuje jedan krajnje neuobičajen potez: premda je Filipović sjedio u Nadzornom odboru Ine dok se ondje događao kriminal težak milijardu kuna, ali i dok je današnji osumnjičenik Husić imao unosni aranžman oko prodaje zaštitnih maski, Plenković je upravo njega delegirao za pregovore s mađarskim MOL-om oko promjene koncepta upravljanja nacionalnom naftnom kompanijom.

„Dakle, u tom slučaju on se nije odlučio barem za formalno Filipovićevo izuzeće, kao što je učinjeno s ministrom Paladinom kada je izuzet od odlučivanja o projektu Kupari, u kojem ima osobni financijski interes. Činjenica jest da su se sporni ugovori oko prodaje plina sklapali prije nego što je Filipović ušao u Nadzorni odbor Ine, no jednako tako je činjenica da su se oni realizirali u vrijeme dok je on bio zadužen za nadziranje. I da mu je sve to promaklo. Filipović sada izravno sudjeluje u najosjetljivijim dijelovima pregovora s Mađarima te po svemu sudeći ima povlaštene informacije i iz interne istrage o isisavanju novca. Omogućiti mu dolazak u takvu poziciju, u najmanju ruku, nije politički oportuno, jer još uvijek nije jasno u kojem će se smjeru afera oko Ine razvijati. Plenković gura Filipovića u zonu sukoba interesa i riskira, jer očito želi demonstrirati da ovaj još uvijek uživa njegovo povjerenje“, rekao je još koncem 2022. za Nacional jedan od sugovornika vrlo dobro upućen u tijek te afere.

Otkriće o tvrtki Only Men Stuff, koju je Mikolčević kupio od Husića u travnju 2022., samo produbljuje brojne sumnje oko toga je li ministar gospodarstva bio svjestan kriminala koji se odvija u Ini i oko nje te je li eventualno imao neku vrstu lobističke uloge kako bi ta velika kompanija dodjeljivala poslove pod nejasnim uvjetima i okolnostima.

Filipović i Husić komunicirali su prije i nakon što je Filipović postao ministar gospodarstva. Čovjek pod sumnjom da je u plinskoj aferi profitirao 92 mil. kn suflira o izvozu plina Plenkovićevoj uzdanici

Nacional je generala Mikolčevića još prije nekoliko mjeseci suočio s otkrićem i zamolio ga da pojasni okolnosti cijelog slučaja: zašto je od današnjeg Uskokova osumnjičenika otkupio tvrtku koja je dotad vrlo dobro poslovala s Inom i kakav je njegov odnos s ministrom Filipovićem? Odgovori Mladena Mikolčevića mogu zvučati zbunjujuće: kupio je Only Men Stuff prije svega zato što je bio zamoljen da to učini.

„Radilo se o spletu okolnosti: Husić mi je prodao tvrtku za koju je jamčio da je odlična, i to za vrlo povoljan iznos, a to su bili jedini motivi zašto sam pristao. On mi je zahvalan jer sam mu pomogao, kao što je on meni pomagao u nekim stvarima oko boksačkog saveza. Zapravo, molio me je da kupim tvrtku. Bio je drag dečko, ne mogu vjerovati da se sve ovo dogodilo. Stavio je u neugodnu situaciju i mene i sve koji smo ga poznavali, a pogotovo javne osobe. Potpuno sam čist i mirne savjesti, a zbog svega sam spreman podvrgnuti se i poligrafu“, u dahu je za Nacional kazao umirovljeni general Mikolčević.

Upozorio je na to da tvrtka Only Men Stuff nije poslovala s Inom od trenutka kada ju je preuzeo – doduše, neformalno, jer u stvarnosti kao vlasnica figurira njegova supruga, a direktor je sin iz njegova prvog braka. Dapače, još koncem 2022. rekao je da „u posljednjih pet mjeseci nijedna maska nije prodana“ i tek treba vidjeti što će napraviti s tvrtkom. „Konzultiram se jer nisam iz te branše“, dodao je.

Mikolčević je potvrdio da poznaje ministra Filipovića, između ostalog i iz doba kada su zajedno sjedili u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma – no, kaže, kao umirovljeni general poznaje vrlo široki krug ljudi i bilo bi blesavo to poricati.

Sve to pokazuje koliko je Plenkovićeva administracija duboko impregnirana u milje teške sistemske korupcije, bez obzira na to je li Filipović u komunikaciji s Husićem sudjelovao u nekom konkretnom kaznenom djelu ili ne.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner