FOTO: Goran Čolak na Europskom dubinskom prvenstvu ponovo obara rekorde

Goran Čolak

Na Europsko dubinsko prvenstvo (CMAS EUROPEAN APNEA OUTDOOR CHAMPIONSHIP 2017) u Tursku došao je s vrhunskim rezultatima iz prvoga dijela sezone i najnovijim nacionalnim rekordom u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom.

U samo 24 sata u Turskoj osvojio je srebro, a odmah potom i zlato te ponovno srušio nacionalni rekord u iznimno jakoj konkurenciji i vrlo zahtjevnim uvjetima.

Najtrofejniji ronilac na dah Goran Čolak tako je još jednom potvrdio vrhunsku formu ove sezone. Za njega doista ne postoje granice.

Sve je počelo (03.10.) kad je u disciplini CWT – ronjenja na dah s mono-perajom zaronio je na vrlo dobrih 113 metara i tako uzeo srebro. Bolji od njega bio je samo sjajni Rus Aleksej Molčanov s respektabilnih 122 metra. Zbog loših uvjeta u moru više je ronilaca zaradilo diskvalifikaciju, a treće mjesto daleko ispod Gorana sa 101 metrom zaslužio je Talijan Hamar Leuci iako je to bila tek sedma najava dubine zarona toga prvog finalnog dana.

Samo dan potom (04.10.) u tehnički izuzetno zahtjevnoj disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja, Goran je ponovno briljirao sa zaronjenih 83 metra za zlatnu medalju, a tako je još jednom postavio i novi nacionalni rekord ove discipline. Više od 10 metara ostali su za njim drugoplasirani Talijan Homar Leuci (71 m) i trećeplasirani Francuz Thomas Bouchard (70 m).

O kakvom se uspjehu radi, najbolje svjedoči činjenica da je zbog velikih napora i gustoga rasporeda trenutačno najbolji natjecatelj u ronjenju na dah u dubinu, njegov konkurent i prijatelj Aleksej Molčanov odustao od ove discipline.

Europskom prvenstvu u Turskoj tu nije kraj, jer nas već ovog petka (06.10.) očekuje i disciplina BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje u kojoj od Gorana, sudeći prema ovim sjajnim rezultatima, možemo očekivati nove dobre vijesti.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]