Patrik Macek/PIXSELL

GORAN BEUS RICHEMBERGH “Predsjednica kao da je sinoć stugla iz dvogodišnje misije na Marsu”

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh na svom je Facebook profilu u ponedjeljak komentirao izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o NDH, poručuvši kako se ponaša kao da je ‘nakon dvije godine pala s Marsa’.

“Predsjednica je danas, kao da je tek sinoć stigla iz dvogodišnje misije na Marsu, oštro progovorila o zločinačkom karakteru tzv. NDH i onima koji ga relativiziraju, stvarajući duboke ideološke podjele u hrvatskome društvu”, poručuje Richembergh.

Pita se nije li upravo hrvatska predsjednica, ‘teatralno izbacujuči Totivu bistu s Pantovčaka, dala krila onima koji su tu gestu iskoristili da svoj šovinistički bijes iskale na hrvatskome antifašizmu i pokrenu novi val relativizacije ustaškoga fašističkog i u samoj svojoj biti protunarodnog, antihrvatskog pokreta.

“Nije li ona ta koja ‘nije čula’ masovna skandiranja ustaškoga pozdrava na nogometnim utakmicama? Nije li ona ta koja je lani bojkotirala državnu komemoraciju u Jasenovcu, samo da se ne nađe u istome društvu s lijevo-liberalnom vladom, antifašističkim organizacijama i predstavnicima stradalničkih zajednica? Nije li upravo ona sve do sada kad bi je god pitali o ustaškim zločinima uvijek ‘jednako osuđivala sve totalitarizme’?”, nastavlja zastupnik HNS-a.

Za kraj poručuje da ako se predsjednica ponaša kao da je nije bilo posljednje dvije godine među nama, ne znači da ‘smo mi budale na čiji zaborav može tako bahato računati’.

Predsjednica je danas, kao da je tek sinoć stigla iz dvogodišnje misije na Marsu, oštro progovorila o zločinačkom…

Posted by Goran Beus Richembergh on Monday, April 11, 2016

Komentiraj