Goran Aleksić otkrio: “Na sudu EU-a vodi se postupak u slučaju hrvatskog švicarca”

Goran Aleksić iz Udruge Franak objavio je kako je Europski sud pokrenuo predmet u kojem će se odlučiti o konvertiranim kreditima.

“Nekonvertirani krediti bez dvojbe dobijaju presudu u svoju korist. Nije riješeno pitanje ništetnosti ugovora, to treba riješiti Vrhovni sud. Što se tiče konvertiranih kredita, ovo je ekskluziva, na sudu EU-a se vodi postupak. Tu se postavlja pitanje imaju li pravo ti ljudi na obeštećenje unatoč konverziji. Određeno je sudačko vijeće, nezavisni odvjetnik koji će utvrđivati mišljenja o predmetu, dakle stvar je pokrenuta i nadamo se da će u roku od nekoliko mjeseci to biti riješeno”, otkrio je Aleksić u programu N1 televizije. 

Zašto je 20.000 sporova u slučaju Franak u prekidu?

Na pitanje smatra li da su banke spremne izaći u susret građanima, Goran Aleksić je rekao kako ne može vjerovati  što regulatori pričaju te kako muljaju.

“Guverner zna da su banke ugovarale upravo takve kamate u svim kreditima. Ovo što rade leasing kuće, oni su samo šegrti, mentori su uveli takav način poslovanja u RH i Vujčić dobro zna da mentori, koji su pod njegovom ingerencijom, rade i danas tako ako nisu potpisani aneksi ugovori. Svi ugovori potpisani prije 2013. sadrže nezakonite kamatne stope”, kazao je Aleksić o najnovijoj aferi s leasing kućama.

Komentiraj