Googleovi servisi satima nisu radili, kompanija se ispričala

Googleovi servisi Youtube, Analytics, Snapchat, Gmail, Drive i mnogi drugi nekoliko su sati bili nedostupni ili su radili usporeno. Problemi su počeli sinoć oko 21 sat, a stanje se normaliziralo pet sati kasnije. Najviše su problema imali korisnici s istočne obale SAD-a te dijelova Europe.

Glavni uzrok problema nastao je u Googleovoj usluzi Cloud koja pokreće mnoge druge aplikacije i servise, a izazvala ga je preopterećenost, odnosno zagušenje na mreži.

“Provest ćemo istragu i poboljšati sustave kako bismo spriječili da se ponovno dogodi ovakav incident“, rekao je predstavnik tvrtke Google za The Verge. “Iskreno se ispričavamo svima kojima je ovaj događaj uzrokovao probleme“, dodao je.

Iz Googlea su se ispričali korisnicima i poručili kako će raditi na unapređenju sustava da se tako nešto ne bi ponovilo, prenosi Index.

Problem je zabilježio i Down Detector, koji javlja da su jutros u problemu još uvijek Google Maps, dok se pojedini korisnici i dalje žale na probleme s pristupom Gmailu. Iz kompanije kažu da se ne radi o ugrožavanju cyber sigurnosti.

Komentiraj